Tovább eshet az ETH, de vannak, akik felhalmoznak

-

A rövid távú kilátások 2400 dolláros árat jósolnak, de az adatokból látható, hogy a nagypályások töretlenül halmozzák az ethert a közelgő konszenzusváltást várva.
A beharangozott egyesítés az egyik legnagyobb figyelmet kapó kripto-projekt manapság, és nincs hiány spekulációkban sem, hogy az ETH árfolyama hogyan fog reagálni a proof-of-stake konszenzusra való átállásra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bálnák hozzáállása egyértelmű

A Jarvis Labs elemzőcsapata közelebbről is megvizsgálta a bálnák viselkedését, és összevetette az árfolyam változásának az alakulásával.


Ez alapján látható, hogy a 4000 dolláros csúcs elérésekor a nagy címek elkezdték eladni a készleteiket, de aztán a 2300 dolláros mélypont érintése után ismét vásárlásba kezdtek.

„A bálnák továbbra is felhalmoznak, oldalazás és emelkedés során is.”

Nem csak a bálnák keresik a jó vételeket, a kisebb tárcák között is egyre nagyobb mértékű az akkumuláció.
Ahogyan a Jarvis szakértői megfogalmazzák, a tárcák adataiból látszik, hogy a nagypályások mellett a kisebb szereplők is többségben vannak a vásárlói oldalon.

Véget érne a korreláció?

A Delphi Digital elemzői szerint az ETH ára úgy viselkedik, hogy nemsokára függetlenítheti magát a BTC árfolyamától, rövid távon viszont némi konszolidáció várható az ETH/BTC páron.
A valódi kérdés, hogy az ETH végül ki tud-e törni a BTC vonzásából, amely régóta megszabja a kriptopénzek teljesítményét.

A Delphi Digital szerint a jelenlegi marketing, amely főleg az ultrakemény pénz és az egyesülés narratíváját hangoztatja, hozzásegítheti az árat, hogy végre önálló mozgásba kezdjen, a BTC-vel való korreláció megszűnése után.

„Az egyesítés utáni ETH iránt nagy az érdeklődés, és ez tovább nőhet, ahogyan az emberek azt hiszik, hogy nagyobb hozamot tudnak majd elérni, egy deflációs eszközön.”

Stakingre várva

Az ETH ára esik, de a Beacon Chain hálózatán lekötött ether mennyisége növekszik. A Dune Analytics egyre nagyobb letéteket észlel, és több más elemzővel együtt úgy vélik, hogy a nagybefektetők, intézmények még kereskedhetnek is az egyesítés körüli hírek alapján.

Összességében tehát elmondható, hogy bár az árfolyam közel 43%-os mínuszban van az eddigi rekordjához képest, a nagy pénz továbbra is befelé áramlik, vélhetően azt várva, hogy a staking jutalom bőséges nyereséget hoz majd, és az árfolyam is pozitívan reagálja le, hogy az ETH deflációssá válik.

Olvastad már? Lassan reagál a bitcoin árfolyama a dollár történelmi teljesítményére

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.02.

Prémium Bitcoin A Bitcoin pénteken megtörte négynapos veszteségsorozatát, miután a hírek szerint az amerikai szenátus elfogadta az adósságplafon emeléséről szóló törvényjavaslatot. Ezzel megelőzték a hétfői határidőt, ami a...

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!