Három kínai városban is lehet már adót fizetni digitális jüannal

-

Kína tovább bővíti a saját digitális valutájának a tesztprogramját, mostantól adót, postai díjakat, vagy éppen társadalombiztosítást is lehet fizetni vele.
Három nagyvárosban vezették be ezeket a lehetőségeket, a lakosok mostantól ott már a digitális jüan használatával is ki tudják egyenlíteni az ilyen téren fellépő költségeiket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A helyi sajtóhírek alapján a Zhejiang tartományban lévő városokban így ténylegesen, az adófizetők bevonásával tesztelik ezeket a funkciókat.
A tartományi adóhivatal a Kínai Népbankkal működik együtt, hogy megvizsgálják, milyen adónemek esetében tudják a digitális jüant fizetőeszközként bevezetni.
A bank és a kormányzati ügynökségek a jelentések szerint a következő nagy próbának az Ázsia Játékokat szánják, amely szeptemberben kerül megrendezésre, Hangzhou-ban. A szakértők úgy vélik, addigra a digitális jüan a tranzakciókkal egy időben képes lesz kikalkulálni a felmerülő adóterheket.
A digitális jüan első sikeres tesztelése után, amely 2021 áprilisában zajlott le, a Népbank úgy döntött, három újabb nagyvárosra is kiterjeszti a teszteket, így Guangzhou, Tianjin és Chongqing lett a kiválasztott helyszín.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Az adófizetési tesztek mellé egy másik kezdeményezést is indítottak, az egyik önkormányzat számára nagyjából 2,25 millió dollárnyi digitális jüant adtak, hogy ossza ki a lakosai között, hogy felpörgessék a kiskereskedelem forgalmát, és egyben promótálják az új pénznemet is.
Ebből az összegből a jelenlegi információk alapján Shenzen város 130 ezer lakosa fog kapni, mégpedig a WeChat közösségi appon keresztül.
A digitális pénznem ilyen kiosztása azt mutatja, hogy a kormányzat próbálja helyreállítani a gazdaságot a járvány miatti lezárások hatásaiból.
A kínai és több más távol-keleti kultúrában a pénzajándékot sokszor piros boríték kíséri, mert a hiedelmek szerint a színes csomagolás további szerencsét jelent a megajándékozottnak.
Ezek az intézkedések tovább bővítik Kína amúgy is rohamléptekben haladó digitális pénzének a felhasználási területeit, miközben az országok többsége még az adatgyűjtés fázisában van a jegybanki digitális pénz tekintetében.

Az állami adatok szerint 2021-ben már közel 87,6 milliárd jüan értékű tranzakciót bonyolítottak a digitális változat használatával.

Olvastad már? 24 ezer dolláros mélypontra számítanak az elemzők 2022 előtt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!