24 ezer dolláros mélypontra számítanak az elemzők 2022 előtt

-

A kereskedők szerint a BTC jelenlegi árfolyammozgása összhangban van a bitcoin feleződési modelljével, ami egyes elemzők szerint még az év vége előtt 24.000 dolláros mélypontot vetít előre.
A kriptoközösségen belül az egyik legnépszerűbb vitatéma a Bitcoin (BTC) négyéves feleződési ciklusa és annak hatása a vezető kriptopénz hosszú távú árfolyamára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoin árfolyama 2021-ben nem érte el a régóta prognosztizált 100.000 dolláros szintet, és sok kriptoelemző most a következő hat-tizenkét hónap kilátásait latolgatja.
Jelenleg a BTC árfolyama 40.000 dollár alatt található, és a különböző technikai elemzési mérőszámok azt sugallják, hogy a további lefelé irányuló folyamatok valószínűbbek, mint a 40.000 és 45.000 dollár közötti tartományba való visszatérés.
Nézzük meg, hogy az elemzők miként vélekednek a Bitcoin hosszabb távú kilátásairól.

BTC/USDT 1 napos grafikon. Forrás: TradingView

A bitcoin novemberben vagy decemberben érheti el a mélypontját

A négyéves ciklus elméletének általános áttekintését egy Twitter-szálban a „Wolves of Crypto” kriptoelemző és álnevű Twitter-felhasználó vitatta meg, akinek elemzése szerint „a Bitcoin legvalószínűbb medvepiaci mélypontjára 2022 novemberében/decemberében kerül sor”.

BTC/USD 1 hetes grafikon. Forrás:Twitter

Ez az előrejelzés azt feltételezi, hogy a BTC 2021. november 10-i 68.789 dolláros csúcsa az előző ciklus csúcsát jelentette, és hogy a piac jelenleg a tipikusan a ciklus csúcsát követő korrekciós fázisban van.
Az elemző szerint:

„A 200 hetes SMA a bitcoin régóta tesztelt medvepiaci mélypontindikátora, és ezért a mélypontot valószínűleg ~24.000 dollárnál fogjuk látni”.

Amennyiben ez a modell beigazolódik, a BTC árfolyama valamikor 2023 augusztusa vagy szeptembere körül fog kitörni a korábbi történelmi csúcs fölé.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A bitcoin „itt egy kicsit alulértékeltnek tűnik”

Arra a lehetőségre, hogy a BTC mélypontja még 2022 vége előtt bekövetkezhet, Willy Woo, egy független piaci elemző utalt, aki az alábbi ábrát tette közzé, amely szerint a „narancssárga coin egy kicsit alulértékeltnek tűnik itt”.

Forrás: Twitter

A „Highly Liquid Supply Shock” metrika számszerűsíti az on-chain keresletet és kínálatot, és a hosszú távú átlagtól való relatív mozgását standard eltérésekben mutatja.

Ahogy a fenti grafikonon látható, minden alkalommal, amikor a grafikon olyan mélyre süllyedt, mint a jelenlegi érték, a BTC ára röviddel ezután éles raliba kezdett.
Woo azt mondta:

„Nem rossz alkalom a befektetők számára, hogy megvárják az átlag-visszafordulás törvényének érvényesülését”.

A Bitcoin árfolyama közép távú mélyponton van

Sok elemző úgy véli, hogy a BTC egy optimális felhalmozási tartományban lehet, ezt a pontot Philip Swift kriptopiaci elemző is érintette. Swift szerint az AASI (Active Address Sentiment Indicator) azt sugallja, hogy a BTC most vételi zónában van.

Aktív címérzékenységi mutató. Forrás:Twitter

Swift szerint az AASI jelenleg „újra a zöld zónában van”, ami arra utal, hogy a Bitcoin árváltozása az aktív címváltozásokhoz képest értelmes szinten van”.
Swift szerint:

„Ennek az eszköznek jó találati aránya van a bika- és medvepiacokon a közép távú mélypont jelzésére”.

Valóban, a korábbi esetek áttekintése, amikor az AASI a jelenlegi értékéhez hasonló szintet ért el, azt mutatja, hogy a BTC ára nagyjából ugyanabban az időben érte el a mélypontját, majd a következő hetekben és hónapokban tovább emelkedett.

Általánosságban úgy tűnik, hogy a Bitcoin ármozgása a korábban kialakult négyéves ciklushoz igazodik, bár a vártnál kisebb százalékos emelkedéssel.

Olvastad már? GemTRX – Hogyan tökéletesítette egy hatalmas technológiai vállalat a felhőbányászatot?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!