Lassan reagál a bitcoin árfolyama a dollár történelmi teljesítményére

-

A 40.000 dollár megtartásának kudarca az amerikai dollár valutaindexének végleges gyengülésével jár.
A Bitcoin (BTC) árfolyama április 29-én árfolyamsávban maradt, mivel az amerikai dollár 20 éves csúcsokról lépett vissza.

BTC/USD 1 órás gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

A kereskedő a 40.600 dollárt tartja „döntő” töréspontnak

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a 39.300 dollár közelében lévő támaszhoz simult, miután nem tudta tartani a 40.000 dollárt.
A párnak sikerült némi szerény emelkedést elérnie annak ellenére, hogy a hét folyamán az amerikai dollár ereje „parabolikus ralit” mutatott. Az amerikaidollár-index (DXY) pénteken végre hűlni látszott, miután 2002 óta a legmagasabb szinteket érte el.
A fordított korreláció ellenére a BTC/USD a cikk írásakor még nem mutatta a változó hangulat közvetlen hasznának jeleit. A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe ennek ellenére bízott abban, hogy a bikás lendület rövid távon visszatér a bitcoinba.
„A Bitcoin szűk játéktérbe kerül, és készen áll egy impulzív mozgásra” – mondta Twitter-követőinek a nap folyamán.

„Én az emelkedésre fogadok, mivel a DXY is mutat némi gyengeséget. A döntő szint, amit meg kell törni: 40,3-40,6K dollár először”.

Van de Poppe korábban kiemelte a jelenlegi spot árszinteket mint döntő fontosságú szinteket, amelyeket tartani kell ahhoz, hogy megnyíljon az út a 42.000 dollár és a feletti szintek felé.

Az amerikai dollár devizaindexének (DXY) 1 napos gyertyás grafikonja. Forrás: TradingView

A BTC további hátszelét az ázsiai piaci kereskedés hozta, eközben a Shanghai Composite index 2,4%-kal emelkedett, a hongkongi Hang Seng pedig 10%-ot a nap folyamán a korábbi, koronavírus-járvány okozta eladásokból való széleskörű visszatérés során.


Az európai indexek laposabbak voltak, a német DAX 1,2%-kal, az FTSE 100 pedig 0,35%-kal emelkedett Londonban.

A kutatás a hodleri „kapitulációra” figyelmeztet

Megvizsgálva, hogy a Bitcoin-tulajdonosok közül kik adnak el a jelenlegi körülmények között, a Root népszerű elemzője változó tendenciákat azonosított a hosszú távú tulajdonosok (LTH) körében – azoknál, akiknek 155 napja vagy annál hosszabb ideje mozdulatlanul állnak a coinjaik.
Azok, akik a 18.000 dollár és a 69.000 dolláros történelmi csúcsok között vásároltak – az LTH bázis jelentős része – külső erők miatt kénytelenek kiszállni, figyelmeztetett.
„A makrokörülmények miatt kockáztatnak/kapitulálnak” – állt egy Twitter-szál egy részében. Root hozzátette, hogy „bikás, ahogy az árfolyam nagyon jól tartja magát”.
Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a Glassnode on-chain elemzőcég adatai szerint a BTC-kínálat egy éve vagy annál hosszabb ideje szunnyadó százalékos aránya ennek ellenére ebben a hónapban új történelmi csúcsot döntött.
A Bitcoin (BTC) április 29-én árfolyam-ingadozásban maradt, mivel az amerikai dollár egy örvendetes visszalépésnek köszönhetően 20 éves csúcsokról jött lefelé.

Bitcoin aktív kínálati diagram. Forrás: Glassnode

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!