3 ok, amiért a dogecoin árfolyama növekedhet szeptemberig

-

Igen, Elon Musk Twitter-felvásárlása az egyik. Legalább három piaci katalizátor szerint a Dogecoin (DOGE) árfolyama legalább 50%-kal emelkedhet 2022 harmadik negyedévének végére.

Eső ékből való kitörés van előttünk

A Dogecoin 2021 májusa óta egy „zuhanó ék” mintázatot fest a hosszabb időtávú grafikonjain, ami arra utal, hogy a következő hónapokban egy bullish fordulat lehetősége áll fenn.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A zuhanó ékek akkor jelennek meg, amikor az árfolyam két csökkenő, konvergáló trendvonal által meghatározott tartományon belül lejjebb tart. Előfordulásuk egybeesik a csökkenő kereskedelmi volumenekkel, ami arra utal, hogy a szűkülő ártartomány miatt lelassult a kereskedési aktivitás.
Az ék felfelé történő áttörése a kereskedési volumen növekedésével párosulva azt sugallja, hogy az eszköz kitörés előtt áll. A technikai elemzés szabálya szerint a zuhanó ék kitörése az árfolyamot felfelé tolhatja annyival, amennyi a struktúra felső és alsó trendvonala közötti maximális távolság.
A klasszikus elméletet a Dogecoinra alkalmazva azt sugallja, hogy az árfolyam 0,40 dollár felé emelkedne, ha a kitörés a 0,14 dolláros szint közelében történne, ami körülbelül 190%-kal a mai ár felett van.
A legrosszabb esetben a csökkenő ék kitörés a DOGE árfolyamát valamivel több mint 50%-kal 0,21 dollárig ralizhatná, mivel a kitörési pont a csúcs közelében, 0,75 dollár körül jön létre.

DOGE/USD heti árfolyamgrafikon a „zuhanó ék” elrendezéssel. Forrás: TradingView

Elon Musk Twitter-felvásárlása

A hét elején a Twitter bejelentette, hogy elfogadta Elon Musk ajánlatát, hogy 4 milliárd dollárért megvásárolja közösségimédia-platformját.
A Dogecoin árfolyama bikásan reagált arra a lehetőségre, hogy Musk integrálja a DOGE-t a Twitter előfizetési szolgáltatásainak egyik hivatalos fizetési eszközeként, a vállalat igazgatótanácsának nemrég tett ajánlásai alapján.

DOGE/USD napi árfolyamgrafikon Musk tweetjével. Forrás:TradingView

Noelle Acheson, a Genesis Global Trading piacelemzési vezetője megjegyezte, hogy a DOGE árfolyam-ralija „nagyon sok spekulációból” kapja az irányt, mivel Musknak még meg kell erősítenie, hogy felvenné-e a Dogecoin fizetési opciót a Twitterre vagy sem.

„De a lehetőség, még ha távoli is, elég ahhoz, hogy a kereskedők izgatottak legyenek a DOGE elfogadásának potenciális nyereségével kapcsolatban” – mondta a Bloombergnek.

A DOGE-befektetők izgatottak

Musk április 25-i Twitter-akvizíciós bejelentése és az azt követő pozitív hatása a Dogecoin árfolyamára, amely ugyanazon a napon közel 20%-kal emelkedett, egybeesett a lakossági és intézményi érdeklődés megugrásával.
A Google Trends szerint például a „Dogecoin vásárlás” kulcsszóra vonatkozó internetes lekérdezések április 25-én 392%-kal ugrottak meg. Eközben a 100.000 dollárt meghaladó értékű, on-chain DOGE-tranzakciók volumene ugyanezen a napon elérte a 2,59 milliárd dollárt.

„Ez a legmagasabb volumen március 24. óta, és a teljes volumen 94%-át tette ki” – jegyezte meg az IntoTheBlock adatelemző platform.

Dogecoin on-chain tranzakciós volumen. Forrás: IntoTheBlock

A CryptoWallet.com, egy kriptopénzkártya-szolgáltatás szintén megerősítette ugyanezt a Cointelegraph-nak küldött e-mailes nyilatkozatában, megjegyezve, hogy „a dogecoin vásárlása iránti online érdeklődés egy nap alatt az átlagos volumen közel négyszeresére ugrott, ami annak köszönhető, hogy Musk teljes tulajdonrészt szerzett a Twitterben”.

A DOGE árfolyama április 26-án több mint 12%-kal esett. Mindazonáltal a csökkenés az előző napinál alacsonyabb volumeneket kísért, ami gyengébb profitfelvételi hangulatra utal.

Olvastad már? GemTRX – Hogyan tökéletesítette egy hatalmas technológiai vállalat a felhőbányászatot?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!