Bitcoin-fedezetű hitelt bocsátott ki a Goldman Sachs

-

A Goldman Sachs kibocsátotta első Bitcoin-alapú hitelét, ami a Wall Street-i intézmények kriptopénz iránti fokozott érdeklődésének további jeleit mutatja.
A Goldman Sachs kibocsátotta első Bitcoin-alapú hitelét, ami jelentős előrelépés az intézményi kriptopénzek Wall Street-i bevezetésében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Goldman szóvivője a Bloombergnek elmondta, hogy a multinacionális befektetési bank a Goldman Sachs történetében először adott kölcsön készpénzt a hitelfelvevő tulajdonában lévő Bitcoin (BTC) fedezetével. Hozzátette, hogy az ügylet különösen érdekes volt a struktúrája és a 24 órás kockázatkezelés miatt.
Egy ilyen kölcsön lehetővé teszi, hogy a Bitcoin-tulajdonos fiat valutát, például amerikai dollárt vegyen fel úgy, hogy fedezetként a BTC-jét ajánlja fel a banknak.
A Bitcoin mögöttes volatilitása kockázatossá teheti ezeket a hiteleket – ha a bitcoin árfolyama túlságosan leesik, a hitelfelvevőnek növelnie kell a biztosítékot, különben azt kockáztatja, hogy felszámolják.
A múlt hónapban a Goldman, amely immár saját házon belüli digitális eszközökkel foglalkozó csapattal rendelkezik, végrehajtotta első tőzsdén kívüli (OTC) kriptotranzakcióját Michael Novogratz kriptobefektetési cégének, a Galaxy Digitalnak a kereskedési egységével együttműködve.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A Goldman nincs egyedül a digitális eszközökbe való betörésével, a többi Wall Street-i bank is felgyorsította a kriptopénzek terén tett lépéseit.
Szerdán a több billió dolláros vagyonkezelő, a BlackRock bejelentette egy blokkláncra fókuszáló ETF elindítását. A hónap elején a cég azt is bejelentette, hogy részt vesz egy 400 millió dolláros finanszírozási körben, partnerségben a Circle-lel, az USDC stabilcoin fő üzemeltetőjével.
Míg a túlbiztosított kriptofedezetű hitelek egy ideje már a decentralizált pénzügyek (defi) világának egyik alapkövei – a kriptofedezetű hitelek egyre inkább alternatív módszerré válnak azon intézmények és kormányok számára, amelyek nagyobb tőkéhez való hozzáférést szeretnének elérni.
Tegnap a Propy blokklánc-ingatlanplatform bejelentette, hogy partnerséget kötött az Abrával, hogy ügyfeleinek hozzáférést biztosítson lakáshitelekhez, amelyek fedezetéül kriptopénzállományokat használnak.
Szerdán egy új lakástulajdonos vásárolt egy lakást a texasi Austinban a USDC.homes nevű platform segítségével. A letétet kriptovalutával tették le, a jelzálog pedig alulbiztosítva volt, és a kérelmező hitelképességén alapult.

El Salvador jelenleg a vulkánkötvénye finanszírozásának biztosításán dolgozik; ez egy Bitcoin-alapú államkötvény, amelyet a „Bitcoin City” fejlesztésére és az ország Bitcoin-tartalékainak növelésére szánt 1 milliárd dolláros finanszírozás felhalmozására használnak majd.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: dshibarshin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!