Vendégbejegyzés


Mi zajlik a Green Watt Project körül: mi történik a pre-sale lejárta után és mikor indul el az erőmű? A legtöbben ezekre a kérdésekre kíváncsiak.

A GWP vezetése egy döntés elé érkezett 2022 áprilisában. A kérdés nem egyszerű, arra kell választ találnunk, hogy lezárjuk a pre-sale-t, az eredeti terveink szerint, vagy továbbra is fenntartjuk, hogy az erőmű indulásakor állunk csak át DEX-re, az pedig az eredeti nyári időpontkor fog megtörténni.

Egyik határidő mellett sem döntöttünk véglegesen, de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk először azt, hogyan is áll jelenleg a projekt:

02.11-én birtokba vettük az erőművet. Ez messze a legjelentősebb lépés az előző cikk óta, amiről külön nem csináltunk hírverést, de a 2020 július óta tartó tervezgetés és álmodozás megvalósulása volt.

Köszönet a NAV-nak és az Ügyészségnek akik az engedélyükkel és segítségükkel támogatták és támogatják a célunkat, az erőmű beindítását.

Az első nyílt napot (blog link) is megtartottuk, összesen közel 20-an voltunk.

Azóta a kis csapatunk azon dolgozott, hogy összeszedje az erőmű dokumentációját, ami nem állt rendelkezésre, mint egy doboz LEGO-ban az összeszerelési útmutató. Mi van beépítve az erőműbe és az hogy működik?

Minden műbizonylatolt, CE-s igazolással alátámasztott, helyenként tűz- és robbanásbiztos formában, hogy az az előírásoknak megfeleljen.

Ebben kaptunk segítséget a NAV-tól, a lefoglalt iratokba való korlátozott betekintés keretében és a Kormányhivatal is elérhetővé tett bizonyos dokumentumokat.

A következő lépés, hogy a tavaly lejárt érintésvédelmi, villámvédelmi és néhány szakhatósági engedélyét frissítsük, aztán a gáz, villamos és építési fennmaradási engedélyeket és terveket benyújtsuk a használatbavételi engedélyhez.

Ezekkel párhuzamosan be kell tudnunk szerezni, de minimum leszerződni a megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagra, ami táplálni képes az üzemet.

Akkor már jöhet a próbaüzem, ami azt jelenti, hogy szakaszosan áramot fogunk termelni, először a hálózatra.

Lélegzetvisszafojtva várjuk ezt a pillanatot. Ezt már az ünnepi megnyitó és a gépek behozatala követi!

Örömmel adunk bepillantást ezekbe a folyamatokba, hogy mindenki számára világos legyen, hogy az erőmű elindítása nem gyerekjáték: idő és pénzigényes folyamatok tömkelege.

Hozzájárulunk, hogy látható legyen, hogy napról-napra csináljuk. Ezért is döntöttünk a PRE-SALE folytatásáról, mert felelősségteljesen és pontosan időzítve akarjuk kihasználni a projektben rejlő potenciált és növekedést nemzetközi szinten is.

Ez nem azt jelenti, hogy majd, ha teljes kapacitással működünk, csak akkor megyünk DEX-re és nem is azt, hogy április végén azonnal, hanem valahol a kettő között, amikor egy jelentős esemény (pl.: használatbavételi engedély megkapása, vagy próbaüzem elindulása) megtörténik…

“Mikor indul be az erőmű?” – ezt kérdezgetitek folyamatosan.

Azt hallottuk és tapasztaltuk is, hogy többen azt gondolják, hogy majd miután beindul, veszek GWP tokent, beváltom és beteszem az erőműbe a bányász gépemet.

Hát ez nem így működik, nem adunk ingyen ebédet! Azt az áramot amit mi a piacon eladhatunk 70-90 Ft körül (forrás: HUPX), azt akkor nem fogjuk átadni neked 20 Ft-ért (0,06 GWP/BUSD-nél járunk).

Ez a “klubtagság” csak azoknak jár, akik a PRE-SALE-ben bevásároltak, így az első 3 évben csak nekik lehet bent gépük.

Az, hogy 1 GWP token beváltható 1 kWh-ra megmarad a későbbiekben is. A lehetőség, hogy a gépeiket a 0. pillanatban betegyék, azoknak jár, akik most hozzájárulnak a projekthez még a beindulás előtt.

Utána is vehetsz tokent a DEX-ről és kapjátok az “osztalékot” és várhatjátok a megüresedő helyeket.

Az pedig hogy beváltja-e aki most vett, majd később eldönti, mert az árfolyam növekedés miatt valószínűleg nem fogja, erről majd még írunk! A 200 kW-ból 42 kW már elfogyott.

Tehát mi szükséges az erőmű elindulásához?

Az hogy vegyél GWP tokent – azt, hogy hogyan, ITT megtudhatod. Most olcsón adjuk, nekünk még kell hozzá ~ 350.000 BUSD.

Weboldal: https://greenwatt.io/hu/

Facebook: https://www.facebook.com/greenwatt.io

Telegram: https://t.me/greenwatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.