Az eurozóna készülhet a digitális euróra

-

Az euróövezet monetáris hatósága olyan pénzügyi vállalatokat keres, amelyek hajlandóak front-end megoldásokat fejleszteni a digitális euróhoz.
A tervek szerint még az idén „prototípustesztelési gyakorlatot” hajtanának végre.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eurozóna keresi a front-end szolgáltatókat a digitális euró projekthez

Az eurorendszer a digitális euró lehetséges kibocsátásának folyamatban lévő vizsgálata keretében kísérletet kíván végezni, amelynek célja többek között a központi banki digitális valutával (CBDC) történő végponttól végpontig tartó tranzakciók tesztelése – jelentette be az Európai Központi Bank a múlt héten.
Az EKB-ból és az eurózóna tagországainak központi bankjaiból álló hatóság olyan feleket keres, akik érdekeltek abban, hogy front-end prototípusokat, tehát felhasználói felületeket ajánljanak fel a kísérletekhez.
A tranzakciók az általuk kifejlesztett front-end prototípuson indulnak majd el, és az interfészen keresztül kerülnek feldolgozásra a háttérben.
A pénzforgalmi szolgáltatókat, bankokat és más érintett vállalatokat felkértek, hogy vegyenek részt a digitális eurofizetések megkönnyítését célzó technikai megoldások front-end szolgáltatóiként.
Jelentkezésük határideje május 20. A prototípus-fejlesztés a tervek szerint augusztusban kezdődik, és 2023 első negyedévéig tarthat.

A cél az, hogy összegyűjtsék a front-end szolgáltatók körét, akikkel az eurorendszer együttműködik majd a felhasználóbarát prototípusok kifejlesztésében – részletezi a közlemény.
A hatóság fel fogja kérni a potenciális résztvevőket, hogy ismertessék a prototípusaik felhasználási eseteit. Ezután kiválasztanak egy korlátozott számú szolgáltatót, az eurorendszer szerint legfeljebb ötöt.
Ezek szerződést kötnek majd az euróövezet pénzügyi hatóságaival, és elvárják tőlük, hogy megszervezzék a prototípusok fejlesztését.
A folyamat során a szolgáltatóknak lehetőségük lesz arra, hogy megosszák az eurorendszer interfészével és back-end infrastruktúrájával kapcsolatos visszajelzéseiket, többek között egy adott üzleti modell támogatásához szükséges konkrét adatigényeket is bemutatva.
A közös európai valuta digitális változatának bevezetésére irányuló projekt tavaly októberben lépett a vizsgálati szakaszba.
Februárban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Európai Bizottság a jövő év elején tervezi a valuta jogi alapjait lefektető törvényjavaslat benyújtását.

Fabio Panetta, az EKB igazgatótanácsának tagja nemrégiben kijelentette, hogy a bank a digitális euróra összpontosítja erőfeszítéseit.

Olvastad már? Tovább eshet az ETH, de vannak, akik felhalmoznak

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!