Az eurozóna készülhet a digitális euróra

-

Az euróövezet monetáris hatósága olyan pénzügyi vállalatokat keres, amelyek hajlandóak front-end megoldásokat fejleszteni a digitális euróhoz.
A tervek szerint még az idén „prototípustesztelési gyakorlatot” hajtanának végre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eurozóna keresi a front-end szolgáltatókat a digitális euró projekthez

Az eurorendszer a digitális euró lehetséges kibocsátásának folyamatban lévő vizsgálata keretében kísérletet kíván végezni, amelynek célja többek között a központi banki digitális valutával (CBDC) történő végponttól végpontig tartó tranzakciók tesztelése – jelentette be az Európai Központi Bank a múlt héten.
Az EKB-ból és az eurózóna tagországainak központi bankjaiból álló hatóság olyan feleket keres, akik érdekeltek abban, hogy front-end prototípusokat, tehát felhasználói felületeket ajánljanak fel a kísérletekhez.
A tranzakciók az általuk kifejlesztett front-end prototípuson indulnak majd el, és az interfészen keresztül kerülnek feldolgozásra a háttérben.
A pénzforgalmi szolgáltatókat, bankokat és más érintett vállalatokat felkértek, hogy vegyenek részt a digitális eurofizetések megkönnyítését célzó technikai megoldások front-end szolgáltatóiként.
Jelentkezésük határideje május 20. A prototípus-fejlesztés a tervek szerint augusztusban kezdődik, és 2023 első negyedévéig tarthat.

A cél az, hogy összegyűjtsék a front-end szolgáltatók körét, akikkel az eurorendszer együttműködik majd a felhasználóbarát prototípusok kifejlesztésében – részletezi a közlemény.
A hatóság fel fogja kérni a potenciális résztvevőket, hogy ismertessék a prototípusaik felhasználási eseteit. Ezután kiválasztanak egy korlátozott számú szolgáltatót, az eurorendszer szerint legfeljebb ötöt.
Ezek szerződést kötnek majd az euróövezet pénzügyi hatóságaival, és elvárják tőlük, hogy megszervezzék a prototípusok fejlesztését.
A folyamat során a szolgáltatóknak lehetőségük lesz arra, hogy megosszák az eurorendszer interfészével és back-end infrastruktúrájával kapcsolatos visszajelzéseiket, többek között egy adott üzleti modell támogatásához szükséges konkrét adatigényeket is bemutatva.
A közös európai valuta digitális változatának bevezetésére irányuló projekt tavaly októberben lépett a vizsgálati szakaszba.
Februárban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Európai Bizottság a jövő év elején tervezi a valuta jogi alapjait lefektető törvényjavaslat benyújtását.

Fabio Panetta, az EKB igazgatótanácsának tagja nemrégiben kijelentette, hogy a bank a digitális euróra összpontosítja erőfeszítéseit.

Olvastad már? Tovább eshet az ETH, de vannak, akik felhalmoznak

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!