Airdrop a kínai kormánytól

-

A kínai kormány 15 millió jüant oszt szét központi banki digitális valutában 130 000 sencseni lakos között pénteken. A digitális jüant közel 5000 üzletben lehet felhasználni, minimális vásárlási kötelezettség nélkül.
A kínai központi bank, a People’s Bank of China (PBOC) így újabb digitális jüan-ajándékozással folytatja a központi banki digitális valuta (CBDC) tesztelését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sencsen Futian kerületének kormánya bejelentette, hogy pénteken 15 millió jüan (2,27 millió dollár) digitális jüant adnak a helyi lakosoknak – jelentette a Global Times.
Ezt 130 000 ajándékcsomagra osztják fel, és Wechat-fizetésen keresztül sorsolják ki.
A fogyasztók a kapott csomagokat a kerület közel 5000 üzletében költhetik el, minimális vásárlási kötelezettség nélkül – közvetítette a kiadvány, hozzátéve, hogy ez az első alkalom, hogy a digitális jüanok kibocsátása mind a nyolc kísérleti bankra és számos ágazatra, köztük éttermekre és szupermarketekre is kiterjed.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Ettől eltekintve viszont nem ez az első alkalom, hogy a kínai kormány digitális jüant osztogat Sencsenben, amely az e-CNY egyik első kísérleti városa.
A kormány 2020 októberében 10 millió digitális jüant osztott szét a sencseni lakosok között. Akkor a piros csomagokat csak a Luohu kerületben található 3389 kijelölt üzletben lehetett felhasználni.
Sencsen mellett a digitális jüant tesztelik Sanghajban, Szucsouban, Hsziangcsouban, Csengtuban, Hainanban, Csangshában, Hszianban, Csingdajban, Daliánban, Tiencsinben, Csungkingban, Kuangcsouban, Fuzhouban, Hsziamenben és a 2022-es Ázsiai Játékoknak szeptemberben otthont adó Zhejiang tartomány hat városában is.
A hat város Hangzhou, Ningbo, Wenzhou, Shaoxing, Jinhua és Huzhou.

A kínai központi bank legfrissebb adatai szerint a digitális jüannak 2021 végén 261 millió egyedi felhasználója volt. Emellett több mint 87,5 milliárd jüan (13,8 milliárd dollár) értékű tranzakciót hajtottak végre az e-CNY segítségével.

Olvastad már? GemTRX – Hogyan tökéletesítette egy hatalmas technológiai vállalat a felhőbányászatot?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!