A Solana szombaton közel hét órán át – nagyjából 16:30-tól 23:00-ig – nem működött, miután a jelek szerint botok lepték el a Candy Machine-t, egy NFT-mintelő eszközt.

A Metaplex tweetje szerint az összeomlás „részben a Metaplex Candy Machine programon történő botolás miatt következett be. Ennek leküzdése érdekében összevontuk és hamarosan bevetjük a programban a botting büntetést a hálózat stabilizálására tett szélesebb körű erőfeszítések részeként.”

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CoinMarketCap adatai szerint a kriptopénz még mindig több mint 5%-ot esett a nap folyamán, 88,23 dollárra, amikor ezt a cikket írtuk. A tegnap esti kiesés alatt 83,06 dollárra zuhanó altcoin később visszanyert némi veszteséget.

Austin Federa, a Solana kommunikációs vezetője tegnap este a Twitteren megerősítette a zuhanást: „PSA: a Solana mainnet béta kiesett a konszenzusból és a validáló hálózat nem tudott helyreállni”.

Az incidens felidézi a hálózat szeptemberben elszenvedett 17 órás kiesését.

A Solana Alapítvány által később kiadott jelentés azt a „hálózati leállást” „valójában egy szolgáltatásmegtagadással járó támadásnak” tulajdonította.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Sosem zárta még ilyen rosszul az áprilist a bitcoin