Új kriptotörvény jöhet Brazíliában

-

A brazil szenátus jóváhagyta a nemrégiben előterjesztett kriptopénz-politikát, és nemsokára a projektet a képviselőházban is megvitatják.
A javaslathoz a kongresszus képviselőinek zöld utat kell adniuk, és Jair Bolsonaro elnöknek alá kell írnia ahhoz, hogy törvényként jóváhagyják. A bemutatott projekt több kriptovalutával foglalkozó törvénytervezet összeolvadásának eredménye.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A brazil szenátus zöld utat adott egy kriptopénz-törvénytervezetnek, amelynek célja, hogy nagyobb egyértelműséget teremtsen és megvédje a felhasználókat a különböző kriptopénzekkel kapcsolatos csalásoktól, amelyek az országban történtek. A projekt most továbbjut a képviselőházba, amelynek feladata lesz az új projekt megvitatása és jóváhagyása vagy elutasítása.
A törvénycsomagot úgy dolgozták ki, hogy különböző, korábban bemutatott projekteket választottak ki úgy, hogy egyes részeket az egyikből, másokat pedig egy másikból vettek át.
Flávio Arns szenátor, Styvenson Valentim szenátor, Soraya Thronicke szenátor és Aureo Ribeiro szövetségi képviselő mind hozzájárultak a végleges szöveghez.
Ezt már korábban bejelentette a helyi média, amely arról tájékoztatott, hogy az intézmény lépéseket tesz annak érdekében, hogy még a második negyedév vége előtt elérje a kriptovaluta-törvény jóváhagyását.

„Előrevittük a jelentéssel kapcsolatos vitákat, hogy ma itt végre szavazhassunk a kriptoeszközök szabályozásának kérdéséről. A központi bank folyamatosan követelte a kongresszust, hogy pozícionáljuk magunkat egy olyan szabályozási keretrendszerrel kapcsolatban, amely képes megérteni ennek az új üzleti környezetnek a dimenzióit.”

A brazil szenátus által elfogadott kriptopénz-törvénytervezet létrehozza a kriptovaluták és a virtuális eszközszolgáltatók (VASP-k) fogalmát, de a felügyeletükre hivatott intézmény megnevezését a kormány végrehajtó ágára bízza.
A projekt korábbi változataiban ez a hatáskör a Brazil Központi Bankot illette meg. A kormány végrehajtó ága ezeket a feladatokat egy meglévő szervezethez rendelheti, vagy létrehozhat egyet csak erre a célra.
Az NFT-k témája a szabályozás körén kívül maradt, ezen eszközök szabályozását sajátos tulajdonságaik miatt egy másik törvénytervezetre bízták.
A dokumentum azonban módosítja az ország büntető törvénykönyvét, és új bűncselekményt vezet be, amelyet „virtuális eszközökkel, értékpapírokkal vagy pénzügyi eszközökkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával kapcsolatos csalásnak” neveznek, és a büntetési tételek két évtől hat évig terjedő szabadságvesztés és pénzbüntetés.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dokumentum adókedvezményeket is javasol a kriptovaluta-bányászati műveletek számára, amelyek 100%-ban megújuló energiát használnak és szén-dioxid-semlegessé válnak.

Olvastad már? Sosem zárta még ilyen rosszul az áprilist a bitcoin

Forrás:  news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!