Sosem zárta még ilyen rosszul az áprilist a bitcoin

-

A Bitcoin árfolyama 15%-ot esett ebben a hónapban, miközben történelmileg az április legtöbbször nyereségeket szokott hozni.
A Bitcoin (BTC) egy történelmileg fontos árfolyamponton ül a hodlerek számára, de merre tarthat az elkövetkező napokban?

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A havi zárás közeledtével és a különböző országok májusi ünnepekre való felkészülésével a kereskedők feltérképezik a lehetőségeket – némi meglepetéssel.

35 000 dollár lesz a fő fókuszban

Bár a Bitcoin-piaci kommentátorok ritkán értenek egyet sok mindenben, egy dolog többé-kevésbé elfogadott ezen a héten, mégpedig az, hogy az áprilisi havi zárás volatilis lesz.
A hétvége miatt ez a volatilitás potenciálisan súlyosbodhat a kereskedési volumen hiánya miatt, köszönhetően annak, hogy a piacok vagy a hétvégén, vagy a hosszú hétvégén nem lesznek nyitva.
A helyzet azonban még a makroszintű részvétel mellett sem tűnik úgy, hogy a Bitcoin-bikáknak kedvezne. Amint arról a Cointelegraph nemrégiben beszámolt, április 29-én a főbb indexek – Kína kivételével – mínuszban zártak.

„Semmi bikás nincs ebben a gyertyában azon kívül, hogy még mindig a havi támasz felett van (de ez ma még változhat)”

– foglalta össze így a népszerű Twitter kereskedő, Cryptotoad a legutóbbi frissítése részeként, majd hozzátette:

„A következő havi támasz 35 ezer dollárnál van.”

Az április eddig 15%-os veszteséget hozott a BTC/USD árfolyamán – ez a Bitcoin történetének legrosszabb áprilisi hónapja – derül ki a Coinglass on-chain monitoring erőforrás adataiból.
A BTC/USD-nek eddig sikerült elkerülnie, hogy a 37.500 dollár körüli likviditás alá essen, de nem Cryptotoad az egyetlen, aki azt állítja, hogy ez most rövidtávon a csártok középpontjába kerülhet.
Jordan Lindsey, a JCL Capital kereskedési cég alapítója a 35.000 dollárt jelölte meg mint a „nagy technikai szintnek” egyikét.
„A két szint egyike, ami most számít a Bitcoinban. A 35 000 dollár a csatornatámasz, alatta pedig a nagy technikai bontás. Az ár technikailag bikás, mivel $38k február 4-én közzétett $38k ezen a számlán, és semleges, mivel $53k bontás. Minden más csak zaj” – mondta Twitter követőinek április 29-én.
Ha ez az esés megvalósulna, akkor a Bitcoin nincs is olyan messze a múlt heti legrosszabb forgatókönyv szerinti 30.000 dolláros céltól, amelyet egyszerre neveztek „végső aljnak” és júniusra elérendő valószínű szintnek.

„Tisztességes enyhülés” jöhetne májusban

Credible Crypto kereskedő eközben optimistább véleményt fogadott el, és azzal érvelt, hogy a 37.000 dollár alatti csökkenés elkerülése erősebb helyzetbe hozza a Bitcoint.
„Ha itt tartani tudjuk magunkat, akkor tisztességes enyhülést láthatunk” – tweetelte április 30-án egy, a prognózist egy szemléltető grafikon mellett.
A cikk írásakor, amikor a zárásig még körülbelül 5 óra van hátra, a BTC/USD 38.350 dolláron található.
(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Újra rekordértéken a bitcoin hashrátája


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!