A Red Cat, amely drónokhoz gyárt adatrögzítő készülékeket, partnerségre lépett a GoChain kriptostartuppal, hogy a rögzített információkat blokkláncon tárolják. Az együttműködést szeptember 12-én jelentették be.

A Red Cat eszközeit használó drónok adatai ezután a GoChain láncán kerülnek rögzítésre. A GPS-koordináták, videók, fotók, repülési és telemetriai mérések eredményei így egy elosztott hálózatra kerülnek.

A Red Cat állítása szerint így a repülés megfigyelhető, elemezhető, és a kapott adatok hitelessége biztos lesz.

A GoChain rendszere az Ethereum egyik variánsa, a GO coin segítségével működik, és 1300 tranzakció kezelésére képes másodpercenként.

Ahogy a dróntechnológia fejlődik és terjed – elég csak az Amazon és a Walmart drónos kiszállítási kísérleteire gondolni –, a Red Cat szerint az általuk biztosított szolgáltatásra, és a blokkláncalapon működő fekete dobozokra is megnő az igény.

„Teljes gőzzel dolgozunk, hogy kereskedelmi szinten is elterjedjen a blokkláncos fekete dobozunk, hogy a drónipar előreléphessen, és az eget is biztonságosabbá tegyük.” – fogalmazta meg a cég képviseletében Jeff Thompson.

„Többféle megoldást is teszteltünk már, de a GoChain módszere a legjobb. A több lánchoz való hozzáférés, a gyors, skálázható, olcsó blokklánc, és az egész csapat hozzáállása tökéletesen illik a mi igényeinkhez.”

Nem a GoChain az első cég ezen a területen. Nemrégiben a Walmart adott be egy szabadalmi kérvényt, amelyben blokklánccal összekapcsolt drónokat használnának kiszállításra.

Olvastad már? Az e-cigaretták után a bitcoint is betilthatja az Egyesült Államok

Emellett a beadvány azt is leírja, hogy a drónok által összegyűjtött adatok akár értékesíthetőek lennének a megfelelő felületeken.

Forrás: coindesk.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂