Blokkláncalapú fekete doboz drónokhoz a GoChain rendszerén

-

A Red Cat, amely drónokhoz gyárt adatrögzítő készülékeket, partnerségre lépett a GoChain kriptostartuppal, hogy a rögzített információkat blokkláncon tárolják. Az együttműködést szeptember 12-én jelentették be.

A Red Cat eszközeit használó drónok adatai ezután a GoChain láncán kerülnek rögzítésre. A GPS-koordináták, videók, fotók, repülési és telemetriai mérések eredményei így egy elosztott hálózatra kerülnek.

A Red Cat állítása szerint így a repülés megfigyelhető, elemezhető, és a kapott adatok hitelessége biztos lesz.
A GoChain rendszere az Ethereum egyik variánsa, a GO coin segítségével működik, és 1300 tranzakció kezelésére képes másodpercenként.
Ahogy a dróntechnológia fejlődik és terjed – elég csak az Amazon és a Walmart drónos kiszállítási kísérleteire gondolni –, a Red Cat szerint az általuk biztosított szolgáltatásra, és a blokkláncalapon működő fekete dobozokra is megnő az igény.

„Teljes gőzzel dolgozunk, hogy kereskedelmi szinten is elterjedjen a blokkláncos fekete dobozunk, hogy a drónipar előreléphessen, és az eget is biztonságosabbá tegyük.” – fogalmazta meg a cég képviseletében Jeff Thompson.

„Többféle megoldást is teszteltünk már, de a GoChain módszere a legjobb. A több lánchoz való hozzáférés, a gyors, skálázható, olcsó blokklánc, és az egész csapat hozzáállása tökéletesen illik a mi igényeinkhez.”

Nem a GoChain az első cég ezen a területen. Nemrégiben a Walmart adott be egy szabadalmi kérvényt, amelyben blokklánccal összekapcsolt drónokat használnának kiszállításra.

Olvastad már? Az e-cigaretták után a bitcoint is betilthatja az Egyesült Államok

Emellett a beadvány azt is leírja, hogy a drónok által összegyűjtött adatok akár értékesíthetőek lennének a megfelelő felületeken.
Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!