Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

-

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható.

Michael Novogratz, a Galaxy Digital vezérigazgatója szilárdan hisz ebben a trendben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Forbes-nak nyilatkozva Novogratz azt állította,

„A Bitcoin bevezetése generációs váltás volt, a fiatalabb generációk a Baby Boomers-től örökölt gazdasági mérlegek kiegyensúlyozásának eszközeként fogadták el…… A Bitcoin-allokációk fokozatos, de folyamatos növekedésére számítok a befektetési portfóliókon belül, ahogy az RIA-k felismerik a diverzifikációs és vagyonmegőrzési potenciálját.”

Novogratz azt is kiemelte, hogy a kriptovaluta pénzügyi rendszerbe való integrálódása elkerülhetetlen, amit a következő másfél évben várható jogszabályi változások is ösztönöznek.

A Bitcoin (BTC) értékének szkepticizmusa ellenére a Bitcoin (BTC) jelentőségét az aranyéhoz hasonlította, kiemelve annak értéktárolóként való hasznosságát.

A Bitcoin az arany helyébe lép? A szakértők szerint igen

A befektetők a hagyományos arany ETF-ekkel szemben egyre inkább a Bitcoin ETF-eket részesítik előnyben, ezt a tendenciát Lawrence Lepard, az Equity Management Associates befektetési igazgatója is megfigyelte.

A Simply Bitcoin-nak adott interjújában Lepard kritikával illette a Bitcoin ETF-ek tisztaságát övező szkepticizmust.

„Sokkal nehezebb manipulálni ezt a cuccot (a Bitcoint), mint az aranyat……az arany soha nem emelkedett 5x olyan mértékben 18 hónap alatt, mint a Bitcoin”.

Ő ezt a rugalmasságot az aranyhoz kapcsolódó kiterjedt és mélyebb papírpiacoknak tulajdonította.

A vezető kiemelte a GLD ETF körüli gyakorlatot, amely megkönnyítette a papírarany létrehozását anélkül, hogy jelentős áremelkedéshez vezetett volna.

Jason Benowitz, a Roosevelt Investment vezető portfóliómenedzsere tovább támogatta ezt a Bitcoin ETF-ek felé történő elmozdulást.

Elképzelései szerint a BTC potenciálisan felváltja az aranyat a befektetői portfóliókban. Benowitz véleménye szerint a Bitcoin hasonló funkciót tölthet be, mint az arany. Fedezeti eszközként működhetne a globális instabilitás és a pénzügyi rendszer hibái ellen.

A Bitcoin monetáris fölénye

Lepard nemrégiben az X-en való elkötelezettsége egy kulcsfontosságú érvet vezetett be a diskurzusba.

Gary Black kritikáját egy olyan modell felvázolásával ellenezte, amely a Bitcoin potenciális értékét a világ teljes fiat-vagyonával szemben fogalmazza meg.

Azt a következtetést vonta le, hogy a királyi érme jobb monetáris tulajdonságokkal rendelkezik.

Árkorrekció van a láthatáron?

A CNBC egy másik interjújában Novogratz megosztotta véleményét a BTC árfolyam-pályájáról.

A vezető szerint, noha pontos számokat nehéz megjósolni, a Bitcoin rövid távon újra meg fogja próbálni a korábbi 69 000 dolláros csúcsát.

Tom Lee álláspontját megismerve kijelentette,

” Általában nem megy át rögtön az első alkalommal, amikor megérinti őket, és egészen visszafelé jön….., majd újra felszáll, de ha egyszer áttöri a 69.000 dollárt, akkor akár 150.000 dollárig is mehet”.

A Bitcoin értékének potenciális csökkenéséről beszélve a vezető azt javasolta, hogy az ár 45.000 vagy 42.000 dollár körüli szintre eshet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A csökkenést szabályozási problémák vagy egy olyan helyzet válthatja ki, amikor a piac túlságosan kiszélesedik, ami befektetői pánikhoz és eladásokhoz vezet. Mindazonáltal ragaszkodott ahhoz, hogy ez a forgatókönyv valószínűtlen.

Olvastad már? A Solana egy hét alatt 10%-ot esett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!