Bitcoin ciklusok: Bitcoin fa?

-

A nagyságrend váltás elmélet után, itt egy újabb formabontó, eddig nem vizsgált elmélet: A “bitcoin fa” elmélet!

Igen, jól olvasod: fa!

Egyszerűen azért mert egy fára emlékeztet. Minden csúcstól-csúcsig ciklus 1-1 jobb, és bal oldali ágat jelképez.
Idővel szép magas fát fog kiadni. Ahogy a természetben a fák, növények, a rájuk jellemző módon szabályosan, arányosan nőnek, úgy a bitcoinra is jellemző ez a fajta fraktál növekedés, szabályosság.

Bitcoin fa közös aljakon:
Ismét csúcstól – csúcsig terjedő ciklusokat veszünk alapul.Legfelül a zöld, első ciklus, bal oldalán az első ismert árfolyammal. Alatta a következő 2011 – 2013-ig tartó ciklus, és így tovább.
Ami még érdekes, hogy ezeket a ciklusokat a mostani 2018-as aljtól, ami 3222$ volt, folyamatosan 10-10x-el magasabbra igazítottam a többi aljat.
Így lesz belőle bitcoin fa.

(Ha a piros vonalak nem a csúcsokon jelennek meg, a grafikont kell addig méretezni amíg egybe nem esnek a végek. Mobil nézeten nem fog normálisan megjelenni.)

Elemzés

Ami elsőre szembetűnik, hogy a fa ágainak a végére rámért szögek szimmetrikusak. Ezeket összekötve kapjuk meg a “lombkorona” határait.
Azaz:

  • Az első zöld ciklus 20 – 20 fokos
  • A második lila ciklus 40 – 41 fokos
  • A harmadik ciklus 108 – 108? fokos

Vannak minimális eltérések, de ezek túl picik. Szokták mondani a bitcoin az matematika, hát most egy picit mértan is. Idővel egyre több ciklus ága fog a fára felkerülni, és egyre pontosabb előrejelzéseket adhat a várható növekedésre.
Van itt még valami ami említésre méltó: A bordó ciklus 2011-es csúcsa pontosan egybeesik a narancs ciklus 2017-es csúcsával. Ez természetesen lehet véletlen.
Ahhoz hogy komolyabb jelentőséget adjak neki, jelenleg még kevés adat áll rendelkezésre. Viszont érdemes lesz figyelni a bordó ciklus alját, mert van esély rá, hogy a jelenlegi kék ciklus csúcsa nagyjából oda esik.
Ez 322K-n van, ugye a 2018-as alj 3222$ tízszeresén. Esetleg a narancs ciklus 2013-as csúcsa lehet még egy csúcs a mostani ciklus számára, ami 150K-ra mutat.
Akárhogy is legyen, a kettő közötti zöld téglalapban teljesen elképzelhetőnek tartom a célárat, valamint azt hogy a piros (-108°-os) vonalon legyen a ciklus csúcsa.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Konklúzió

Érdemes a bitcoin esetén elvonatkoztatni a hagyományos elemzések-től, mert a bitcoin alapjaiban tér el a hagyományos piacok részvényei-től.
Eddig minden alkalommal amikor a pirossal jelzett szöget bezáró vonallal találkozott az ár, a trend ellentétes irányt vett fel.
Valahogy túl harmonikus az egész fa, ahhoz hogy figyelmen kívül maradjon ezt az elméletet. A bitcoin fa elmélet kimondja: mindkét oldalon közel azonos szögben nő a lombkorona.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: A csúcstól-csúcsig vezető utak

Készítette: The-Line


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!