Bitcoin ciklusok: A csúcstól-csúcsig vezető utak

-

Ha a 2017-es csúcson vettél bitcoint, akkor ez az elemzes neked szól. Ebben a részben a Bitcoin 1-1 teljes medve – bika piac csúcsait helyezzük közös kiindulási pontra.

Közös csúcsok

A grafikonon minden diagram heti záró árra van beállítva, így a 2017-es ciklus csúcsához is a záróár lett megadva ami: 19.029 $ volt.

A korábbi 2011-es csúcstól a 2013-as csúcsáig (bordó), és a 2013-as csúcstól a 2017-es csúcsáig (narancs) lévő idősíkokat kivágtam, és az csúcsokat hozzá illesztettem a 2017-es csúcshoz.
Ezt a pontot a fekete kör jelöli, az akkori 19.029 $-os árral. Majd ezt az árat alapul véve, elkezdtem többszörözni, azaz minden alkalommal megszoroztam 2-vel az eredményt.
Így kaptam meg a 19.029 $-os ár többszöröseit.
A grafikonon a 2x, 4x, 8x …, sorozat, és a hozzájuk tartozó vízszintes vonal jelöli a pontos árat.
Ebben a részben lefelé is megismételtem a fentieket, azzal a különbséggel, hogy az árat 2-vel osztottam. Ezekből lettek a -50%, -75%, és a -87,5%-os vonalak.

Elemzés

Több érdekességet is meg lehet figyelni a grafikonon. Pont ahogy az előző “aljak” elemzésben, itt is ezek a többszörösök ellenállásként, és támaszként is viselkedhetnek. Nagyon érdekesek az esések!
Ami közös bennük, hogy mind a 3 alkalommal legalább elérte -4x-es szintet, azaz legalább -75%-os “nagy” medve piaci korrekció volt.
Ha feltételelzzük a terend folytatását, akkor a következő medve piacon is elérhetjük ezt a szintet.
A -2x, és a -4x, nagyon erős támasz és ellenállás, amik közt az ár hosszasan oldalazik. Érdekes módon azt várnánk hogy a korábbi ATH egy komolyabb ellenállási szintet jelent, de jól láthatóan szinte mint “kés a vajon” haladunk át rajta.
A bitcoin medve ciklussal külön elemzésben is fogok foglalkozni, mert ez a téma megéri hogy extra foglalkozzam vele.

  • A bordó színnel jelzett legelső ciklus, 32x-nél magasabb csúcsot tudott elérni a korábbi csúcshoz képest.
  • A narancs színnel jelzett második ciklus, 16x-nél magasabb csúcsot tudott elérni a korábbi csúcshoz képest.
  • A kék színnel jelzett mostani ciklus, ha folytatódik a trend, akkor jó eséllyel pályázhat a 8x feletti régióban található csúcsra. Ez 150K – 300K közti árat jelentene.

A jelenlegi 57K-s ártól pirossal folytatva, felvázoltam egy elképzelést a csúcs eléréséig vezető útról.
Ez a mozgás ötvözi a 2011-2013, és a 2015-2017, 4x – 8x szektorban történt mozgásokat. Jelenleg a 2015-2017-es ciklusnál 154 nap előnyben vagyunk.
A bitcoin szemmel is jól láthatóan gyorsabb mozgást végez jelenleg. További közös az eddigi 2 csúcsban, hogy a ciklus vége felé, közel függőleges az emelkedés.
Nagyon valószínű, hogy a mostani emelkedés vége is egy közel függőleges mozgásban fog kicsúcsosodni.
Érdekesség még, hogy a -2x, és a 2x közötti tartományban nem sokat tartózkodik az ár.
A csúcsokat erőteljes esés követi ebben a tartományban, majd emelkedéskor ismét szépen vezet az út felfelé. A lentebbi (-2x – -4x) oldalazás nem nagyon figyelhető meg ezeken a szinteken.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Konklúzió

Akik a lehető legrosszabbkor, a 2017-es csúcson vásároltak, és volt bennük elég kitartás, mára: közel megháromszorozták a befektetésük értékét.
Valamint jó eséllyel ezt is duplázhatják! Sose add fel! Gyémánt kéz!

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 2.rész

Készítette: The-Line


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!