10.000 dollárt keresett, aki az áprilisi csekkből BTC-t vett – ennél is többet, aki ETH-t

-

Azok az amerikaiak, akik 2020 áprilisában az első segélycsomag rájuk eső részét bitcoinba fektették, már 10.000 dollárnál járnak.

A’$1200 Stimulus Is Now Worth’ nevű Twitter-fiók nyomon követi, hogy mennyit érne az első, 1200 dolláros ösztönzőcsekk, ha abból bitcoint vásároltak a pénz kiutalásakor, 2020. április 15-én.

Az 1200 dolláros ösztönzőcsomag elfogadása tavaly áprilisban hatalmas emelkedéssel járt a kriptovaluta- és részvénytőzsdéken egyaránt.
A bitcoin április 15-én 6848 dollár környékén volt, és ha aznap vásárolt valaki 1200 dollárért, akkor megtakarítása mostanra már 10.211 dollárt érne a mai, nagyjából 56.000 dolláros árfolyamon. A befektetés hozama: 751%


Ha valaki elmulasztotta volna az első csekket, akkor a december végén érkező 600 dolláros második csomag is tisztességes hozamot termelt.
Ez esetben, ha valaki január 1-jén durván 29.000 dolláros áron vásárolt bitcoint, akkor ez a 600 dollár értékű befektetés a mai napon körülbelül 1160 dollárt érne – a maga 93%-os hozamával.
A harmadik csomagot március 6-án hagyta jóvá az Egyesült Államok szenátusa, ami egy összesen 1,9 billió dolláros segélycsomagot takar – ez 1400 dollárt jelent minden jogosult amerikainak.
Ahhoz, hogy a harmadik csomag is ugyanekkora hozamokkal járjon, a bitcoin árának drasztikusan kellene növekednie.
A mai árakkal a 751%-os megtérülés 476.000 dollárt, míg a 93%-os hozam 108.000 dollárt jelentene. Rövid távon sok intézmény gondolja úgy, hogy 2021-ben könnyen elképzelhető a 100.000 dolláros bitcoin.
Ez év elején Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMorgan Chase stratégiai csapatától azt állította, hogy 2021 végéig 146.000 dollárra is emelkedhet a valuta, mivel a befektetők számára fedezetként és hosszú távú értéktárolóként szolgálhat.
A Grayscale Investments 2020 június-júliusában végzett felmérése szerint a COVID-19 növelte a befektetők a BTC iránti érdeklődését.

A vállalat ezer 25 és 64 év közötti befektetőt vizsgált meg, akiknek a személyes befektetése legalább 10.000 dollár volt.
A felmérésből kiderült, hogy a járvány a válaszadók 63%-át befolyásolta azok közül, akik az előző négy hónapban befektettek be bitcoinba.
A sztori érdekes része az, hogy ha valaki április 15-én ethereumba fektette az első csekket, akkor azzal a bitcoint is felülmúlta. Az 1200 dolláros befektetés a mai árakon nagyjából 13.500 dollárt érne, ami 1025%-os növekedést jelent.

Olvastad már? Mi az az IOTA? (MIOTA)

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!