Peter Schiff fia teljes portfólióját bitcoinba helyezte

-

Peter Schiff „agymosottnak” nevezte saját fiát 100%-os bitcoinportfóliója miatt.

Úgy tűnik, hogy Spencer Schiff, az aranymániás Bitcoin-kritikus Peter Schiff fia úgy döntött, hogy portfóliója 100%-át egyetlen eszközbe, bitcoinba helyezi át.

„A fiam mindenét berakta, az utolsó 50 ezer dollár alatti lehetőségnél. Így portfóliójának 100%-a bitcoinban van.” – jelentette be Schiff szerdán a Twitterén.
A híres bitcoinszkeptikus pontosította, hogy fia készpénzért adta el az utolsó ezüstkészletét.
Schiff aggodalmát fejezte ki a fiatalabb generáció befektetési lehetőségeivel kapcsolatban:

„Ha a saját fiam ilyen agymosott, képzelje el, hogy a legtöbb gyermek mennyire sérülékeny. A végtelenségig tartogat majd vagy becsődöl.”

A kriptoközösség széles körben örömmel fogadta a bejelentést, sokan meg voltak győződve, hogy a 100%-os Bitcoin-befektetés Spencert gazdagabbá teszi majd apjánál.

„Legalább a családban valaki növeli vagyonát ebben az évben.” írta válaszul Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója.

Válaszul Schiff így fogalmazott:

„Ki kell zárjam az örökségemből, mert a végén bitcoinra fogja elherdálni a nehezen megszerzett vagyonom.”

Schiff azt is hangsúlyozza, hogy saját portfóliója nemcsak aranyból áll, hanem „túlnyomó többsége” részvényeket tartalmaz.
Annak ellenére, hogy Schiff kritizálta a fia döntését, nyilvánvalóan nagy szerepet játszott ebben a döntésben.
Egyrészt rendszeresen tweetelt a bitcoinról, másrészt pedig ő volt az, aki 2020-ban felvetette fiának a bitcoin születésnapi ajándék ötletét a Twitteren. Schiff ezt követően ragaszkodott ahhoz, hogy fia „tanácsai ellenére” fektessen be bitcoinba.

A hangos Bitcoin-kritikus Schiff 2019-ben azt állította, hogy a valuta soha nem fogja elérni az 50.000 dollárt.
Az idén februárban 57.000 dollárig menetelő BTC hírét követően Schiff elismerte, hogy a 100.000 dollár „sem zárható ki.”

Olvastad már? A JP Morgan egy „kriptokosarat” készül piacra dobni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!