Bitcoinban is fizethetnek már egy amerikai luxushotellánc vendégei

-

A bitcoin egyre csak terjed a vendéglátóiparban is. Egy amerikai luxushotellánc kriptopénzeket is elérhetővé tesz fizetési lehetőségként vendégei számára.

A Kessler Collection amerikai luxushotelmárka bitcoint és más kriptopénzeket is elfogad már fizetési lehetőségként.

Egy kedden megjelent sajtónyilatkozat szerint a hotellánc e célból partnerségre lépett a BitPay fizetési szolgáltatóval.
A bitcoinon túl az elfogadott kriptopénzek között szerepel az ethereum, a dogecoin, valamint 4 stabilcoin is – ezek a USD Coin, a Paxos Standard, a Binance USD és a Gemini dollar.
A lépéssel a Kessler Collection lett a legújabb olyan luxushotelmárka, amely a BitPay segítségével oldja meg a termékekért és szolgáltatásokért történő kriptofizetési lehetőségeket.
Fravy Collazo, a vállalat pénzügyi vezetője szerint a kriptofizetések elfogadása segíteni fog nemzetközi vendégeiknek a devizaváltás tekintetében. A lépést kommentálva a cég vezérigazgatója, Richard Kessler elmondta:

„Ez egyike a vendéglátóipar egyik leginnovatívabb elképzeléseinek jelenleg. Úgy vélem, hogy a kriptopénz csak nagyobb elfogadottságot fog kapni, a BitPayjel való együttműködésünk pedig lehetővé teszi a számunkra, hogy még több lehetőséget kínáljunk a fizetésfeldolgozásra.”

Valójában a légitársaságoktól kezdve az utazási ügynökségekig a turizmus és a vendéglátás számtalan területén gyorsan adoptálták már a kriptopénzes fizetéseket.
Az új típusú koronavírus terjedése szintén olyan hatást gyakorolt a globális utazásokra, amelyek valószínűleg felgyorsították a virtuális fizetések elfogadását, ahogyan a digitalizáció fényében egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az érintésmentes protokollok.
2020. februári jelentésében a Travala utazási iroda arról számolt be, hogy a hónap összes foglalásának a 68%-a virtuális valutákban történt.

A kriptofizetési megoldásokon túl a légitársaságok és más vállalkozások egyre inkább a covid-19 ellenes harcra is képesek felhasználni a blokklánc-technológiát.
Az Air France például februárban jelentette be, hogy blokkláncalapú rendszer segítségével bizonyosodna meg utasai covid-19 tesztjeinek hitelességéről.

Olvastad már? Anthony Scaramucci: Csakis a bitcoinra koncentrálok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!