Bitcoinban is fizethetnek már egy amerikai luxushotellánc vendégei

-

A bitcoin egyre csak terjed a vendéglátóiparban is. Egy amerikai luxushotellánc kriptopénzeket is elérhetővé tesz fizetési lehetőségként vendégei számára.

A Kessler Collection amerikai luxushotelmárka bitcoint és más kriptopénzeket is elfogad már fizetési lehetőségként.

Egy kedden megjelent sajtónyilatkozat szerint a hotellánc e célból partnerségre lépett a BitPay fizetési szolgáltatóval.
A bitcoinon túl az elfogadott kriptopénzek között szerepel az ethereum, a dogecoin, valamint 4 stabilcoin is – ezek a USD Coin, a Paxos Standard, a Binance USD és a Gemini dollar.
A lépéssel a Kessler Collection lett a legújabb olyan luxushotelmárka, amely a BitPay segítségével oldja meg a termékekért és szolgáltatásokért történő kriptofizetési lehetőségeket.
Fravy Collazo, a vállalat pénzügyi vezetője szerint a kriptofizetések elfogadása segíteni fog nemzetközi vendégeiknek a devizaváltás tekintetében. A lépést kommentálva a cég vezérigazgatója, Richard Kessler elmondta:

„Ez egyike a vendéglátóipar egyik leginnovatívabb elképzeléseinek jelenleg. Úgy vélem, hogy a kriptopénz csak nagyobb elfogadottságot fog kapni, a BitPayjel való együttműködésünk pedig lehetővé teszi a számunkra, hogy még több lehetőséget kínáljunk a fizetésfeldolgozásra.”

Valójában a légitársaságoktól kezdve az utazási ügynökségekig a turizmus és a vendéglátás számtalan területén gyorsan adoptálták már a kriptopénzes fizetéseket.
Az új típusú koronavírus terjedése szintén olyan hatást gyakorolt a globális utazásokra, amelyek valószínűleg felgyorsították a virtuális fizetések elfogadását, ahogyan a digitalizáció fényében egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az érintésmentes protokollok.
2020. februári jelentésében a Travala utazási iroda arról számolt be, hogy a hónap összes foglalásának a 68%-a virtuális valutákban történt.

A kriptofizetési megoldásokon túl a légitársaságok és más vállalkozások egyre inkább a covid-19 ellenes harcra is képesek felhasználni a blokklánc-technológiát.
Az Air France például februárban jelentette be, hogy blokkláncalapú rendszer segítségével bizonyosodna meg utasai covid-19 tesztjeinek hitelességéről.

Olvastad már? Anthony Scaramucci: Csakis a bitcoinra koncentrálok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!