A vállalati ügyfelek piacát is szeretné jobban lefedni a Ledger

-

A kriptobefektetésbe beugró intézményeknek a Nanónál azért többre lesz szükségük.

A Ledger, amely főleg kriptohidegtárcáiról ismert, megalapítja a Ledger Enterprise Solutions szervezetet.

Az új egység vállalkozások számára kifejlesztett letétkezelési megoldásokon fog majd dolgozni olyan vállalatok számára, mint amilyen a Tesla vagy a MicroStrategy, akik már több milliárd dollárnyi bitcoint adtak hozzá vagyonmérlegükhöz az elmúlt egy év során.
A Ledger piacát jelenleg olyan magánszemélyek fedik le, akik hardvertárca segítségével szeretnék nagyobb biztonságban tudni kriptoeszközeiket.
A hardvertárcák lényegében privát kulccsal nyitható kicsi széfek. A Ledger két modellje, a Nano S és a Nano X rendre 59 és 119 dollárért kaphatók.
A francia vállalat azonban már készül arra a korra, amikor a legtöbb nagyvállalatnak is szüksége lesz az ilyen eszközökre.
A Ledger Vault, amely 2019-ben jelent meg, kifejezetten olyan vállalkozások számára készült, akik magas fokú biztonságra vágynak digitális eszközeiket illetően, miközben szükségük van arra, hogy megfelelő gyakorisággal hozzá is tudjanak férni ahhoz.
Ügyfeleik között már a Crypto.com és a digitális eszköz befektetési tanácsadó CoinShares is szerepel.
Az új Ledger Enterprise Solutions a Vault köré épül majd fel, olyan tanácsadói szolgáltatással is kiegészítve így a kínálatpalettát, mint az auditálás, valamint segíteni fognak az intézményi ügyfeleknek, hogy minél hatékonyabban célozhassák meg a technológiai implementációt, a biztonságot, valamint a digitáliseszköz-portfóliójuk kezelését.

„Ahogyan egyre több vállalat teszi ki vagyonmérlegének jelentős részét a blokkláncalapú megoldásoknak, úgy egyre inkább látjuk az ilyen vállalati szintű megoldások drasztikus igényét a digitális eszközök biztonságos tárolására” – mondta a Business Solutions alelnöke, valamint a részleg vezetője, Jean-Michel Paihon egy sajtóközleményben.

„Az a küldetésünk, hogy lehetővé tegyük a digitális eszközök ágazatának, hogy hogy több billió dolláros ágazattá nője ki magát.”
Az elmúlt év során számos nagyvállalat fektetett bitcoinba, ezek közül a legismertebb történet talán a MicroStrategyé.
A felhőalapúszoftver-vállalat vagyonának nagyjából 70%-át csoportosította át bitcoinba, 91.326 BTC-t vásárolva összesen.
A tőzsdén is kereskedett vállalat ez a fajta magabiztossága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bitcoin árfolyama az augusztusi nagyjából 11.000 dollárról 60.000 dollárra emelkedett pár napja.
Az elektromos autókat gyártó Tesla szintén beszállt a buliba, 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt, októberben pedig a Square vett több mint 8000 darab bitcoint.
És akkor még nem is beszéltünk az olyan intézményi befektetőkről, mint a Galaxy Digital Holdings, amely ügyfelei nevében vásárol, értékesít és kereskedik digitális eszközökkel.

A CoinShares egy március 8-i jelentése alapján az olyan kriptobefektetési termékek, mint a Grayscale Bitcoin Trust is rekordmértékű, 55,8 milliárd dollárnyi eszközt kezelt már – Ethereum-termékei pedig szintén felkapaszkodóban vannak.
És eben rejlik az oka annak, hogy a Ledger fel szeretne zárkózni. Az olyan letétkezelő szolgáltatások, mint az Anchorage és a Gemini mindketten versenytársnak minősülnek az egyre növekvő vállalati fogyasztói piacon.
Az Anchorage korábban megkapta az engedélyt az OCC-től arra, hogy digitáliseszköz-bankként üzemelhessen.
Ezt követően 80 millió dollárt gyűjtöttek össze február során olyan, kriptovállalatokba befektető tőkealapoktól, mint az Andreessen Horowitz és a Paradigm.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: Bitcoin fa?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!