5 éves börtönbüntetésre számíthat, aki nem jelenti be kriptoügyleteit Dél-Koreában

-

Dél-Koreában szigorú szabályozás lépett hatályba: a kriptocégek hat hónapot kaptak a megfelelésre.

Dél-Korea kriptopénzszektora még szigorúbban lesz szabályozva az ország kriptovállalkozásainak pénzügyi beszámolására vonatkozó törvényekkel.

A koreai JoongAng Daily értesülései szerint a dél-koreai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FSC) módosította a kriptovaluta-szektor pénzügyi beszámolásának szabályait.
Ez a módosítás minden kriptovállalkozásra – tőzsdékre, vagyonkezelőkre, pénztárca-szolgáltatókra és letétkezelői platformokra – kiterjed, és célja, hogy ezek a vállalatok nyilvántartásba helyezzék tranzakcióikat a Pénzügyi Hírszerző Hivatalnál (FIU). A FIU az FSC egyik része, amely a pénzmosás elleni felügyeletért felel Dél-Korea pénzügyi ökoszisztémájában.
Dél-Korea kriptorendelete március 25-én lép hatályba. Az ország digitáliseszköz-szolgáltatóinak hat hónap áll rendelkezésükre, hogy megfeleljenek az új szabályozási paradigmának.
A megfelelőségi protokollok részeként a dél-koreai kriptoszolgáltatóknak robusztus ügyfél-azonosítási protokollokat kell elfogadniuk. Ezenkívül minden gyanús tranzakciót meg kell jelölni, és jelenteni kell a hatóságoknak további pénzmosási vizsgálatok céljából.
Azok a digitáliseszköz-szolgáltatók, akik szeptember 24-ig elmulasztják a jelentéstételi rendeletet betartását, akár 50 millió von (44.000 USD) pénzbírságot vagy ötéves börtönbüntetést kaphatnak.
Március 25-től minden új kriptoszolgáltatónak – aki az országban szeretne tevékenykedni – regisztrálnia kell az FIU rendszerében.
A kriptobejelentési szabályozás csupán a legújabb eleme a törvények és rendeletek tömkelegének, amelyek a dél-koreai kriptovaluta-rendészethez kapcsolódnak.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a Nemzeti Adószolgálat (NTS) hétfőn elmondta, hogy több mint 2400 olyan személyt sikerült azonosítaniuk, akik vagyonukat kriptovalutákba rejtették, hogy elkerüljék az adózást.
A tőzsdék már megosztják az ügyfelek adatait az NTS-szel, mivel az adóhatóság célja, hogy további adócsalókat azonosítson, akik digitális eszközökbe rejtik el vagyonukat.
Az ország kriptoadószabálya 2021 januárjában lép hatályba. A törvény értelmében a kriptovaluta-kereskedelem nyereségére 2300 dollár fölötti tőkenyereség-adót vetnek ki.

Olvastad már? Az Oakland baseball csapata mostantól bitcoint is elfogad

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!