Az Nvidia saját frissítése lőtte ki egy videókártyája hasharány korlátját

-

Az Nvidia saját szoftverfrissítése véletlenül eltávolította az ethereum bányászatára használt RTX 3060 videókártya ​​hasharány-korlátozóját.

Az Nvidia által kiadott szoftverfrissítés véletlenül megkerülte az ETH bányász​​tiltást, amelyet a cég helyezett a saját gyártású GeForce RTX 3060 videókártyákra.

Az Nvidia szóvivője kedden megerősítette, hogy a legújabb, 470.05 illesztőprogram-frissítést tévesen adták ki olyan kóddal, amelyet csak az Nvidia fejlesztői használnak, ami lehetővé tette a hasharány-korlátozó eltávolítását.

„Egy fejlesztői illesztőprogram véletlenül olyan belső fejlesztéshez használt kódot tartalmazott, amely adott konfigurációkban eltávolítja az RTX 3060 hasharány-korlátozóját.” fogalmazott az Nvidia szóvivője, a The Verge-nek.

Az Nvidia februárban döntött úgy, hogy szándékosan csökkenti az RTX 3060 sorozatú grafikus kártyák ethereumbányászási ​​hatékonyságát, hogy megakadályozza a kriptobányászok magas kereslete miatt kialakult készlethiányt.
A hardver, a szoftver és a firmware közötti háromoldalú frissítés célja, hogy a videókártya felismerje, ha ethereum bányászatához használják, és ez esetben az eszköz számítási teljesítményét felére, 50-ről 25 MH/s-ra korlátozza.
A hiba, amely lehetővé tette a kártya hasharánykorlátjának megkerülését, a szoftver oldaláról származott, és maga az Nvidia adta ki.
A cég azóta visszavonta a hibás béta frissítést, azonban ez azóta is elérhető az interneten.
Március 16-án Andreas Schilling, a HardwareLuxxtól tesztelte a hírt, miszerint a BIOS egyedi szerkesztésére volt szükség a hasharány korlátjának megkerüléséhez.
A teszt után Schilling megerősítette, hogy a 470.05 illesztőprogram egyedi és szabványos BIOS-on egyaránt futott, és hogy az Nvidia illesztőprogramja saját magának távolította el a hasharány-korlátozót.
A grafikus kártyák frissítésére váró játékosoknak ez egy rossz hír, viszont az Nvidia által előidézett galiba nem feltétlenül eredményezi azt, hogy az ETH-bányászok azonnal felvásárolják a következő GPU-kínálatot.

A Hexus.net legfrissebb jelentése szerint az érintett illesztőprogram egyszerre csak egy RTX 3060-at tud feloldani, ami egyelőre alkalmatlanná teszi a nagy bányászközpontokban való használatra.
A pletykák szerint egy egyedi módosítás március 10-én megkerülte az RTX 3060 hasharánykorlátját, lehetővé téve a teljes kapacitású ETH bányászatot.ódosítás nem az ETH, hanem egy másik GPU-val bányászható kriptovaluta, a Ravencoin bányászatát könnyíti meg.
Később kiderült, hogy ez a módosítás nem az ETH, hanem egy másik GPU-val bányászható kriptovaluta, a Ravencoin bányászatát könnyíti meg.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: Bitcoin fa?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!