Az eToro is tőzsdére megy

-

Az eToro kereskedőplatform lehet a következő fintech vállalat, amely nyilvánosan kereskedett céggé válik.
A listázását egy úgynevezett akvizíciós vállalattal történő egyesüléssel gyorsítanák fel. A sajtóhírek alapján tárgyalásokat folytatnak a FinTech Acquisition Corp V vállalattal.

Ez a többi akvizíciós társasághoz hasonlóan kifejezetten más cégek felvásárlására jött létre. Ahhoz, hogy a két vállalat egyesülni tudjon, körülbelül 650 millió dollárnyi tőke bevonására van szükség, ezt külső befektetőktől várják.
A Softbank Vision Fund és a Fidelity Management merült fel, mint lehetséges beszállók.
A FinTech V a tavaly decemberi beszámolója alapján 250 millió dollárnyi készpénzt tart. Az egyesülés utáni cég így 800 millió dolláros kasszával fog rendelkezni, amely a befektetőknek szóló tervek alapján a jövőbeli növekedési célokra lesz fordítva.
Az eToro már egy ideje a pletykák szereplője, felmerült a szóbeszéd, hogy USA tőzsdére mennének. Akkor még úgy tartották a hozzászólók, hogy az idei második negyedév előtt megtartanák a nyilvános kibocsátásukat.
Az, hogy egy akvizíciós cégek keresztül történik ez meg, még logikusabbnak is tűnik, ahogy a cég szóvivője is elmondta.

„Az egyesülésnek köszönhetően egy olyan csapattal társulunk, akik komoly szakértelemmel bírnak a fintech területén, és komoly történelemmel, partnerkapcsolatokkal bírnak a tőzsdei kibocsátásra váró cégek között. Az együttműködésnek köszönhetően a tőzsdei belépésünket lényegesen fel tudjuk gyorsítani.”

Az ügylet után a cége az eToro Group Ltd néven fog működni, és a Nasdaq-on kerül listázásra. Ezzel az eToro a legújabb cég a sorban, amely kriptóval is foglalkozik, és a hagyományos tőzsdén is megjelenik.
A Bakkt szintén idén jelentett be egy hasonló egyesülést. Az eToro 2019-ben szerezte meg a működéséhez szükséges engedélyeket az Egyesült Államokban, így ott is szabályozottan működik Európa, Ausztrália, Gibraltár és az Egyesült Királyság mellett.
A bitcoinnal CFD-ken keresztül már 2013 óta lehet kereskedni náluk, azóta viszont több más kriptopénzt is felvettek a kínálatba, mint például az ETH-t vagy az LTC-t.

A Ripple elleni SEC-beadvány miatt viszont az XRP tokeneket levették a kínálatukból tavaly decemberben.
Az ügyvezetőjük szerint a kriptós üzletáguk 2020-ban 25-szörösére növekedett, akkorát nőtt a kereskedési forgalom.

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: Bitcoin fa?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!