Az új Fiat 500 kriptóban fog fizetni a „fenntartható” autózásért cserébe

-

Az új Fiat 500 KiriCoin kriptopénzzel jutalmazza majd a „fenntartható” sofőröket, amelyet aztán külön erre a célra kialakított piactereken keresztül értékesíthetnek.
Az új Fiat 500 elektromos autó tulajdonosai kriptopénzt kapnak majd „fenntartható vezetési szokásaikért” cserébe – derült ki egy tegnap közzétett sajtónyilatkozatból.

Az új 500-as a Fiat első, csak és kizárólag villanyárammal működő modellje. Az ösztönzőcélokra kialakított kriptovaluta, a Kiricoin fejlesztését a Kiri Technologies vállalat végzi a Fiat anyavállalatával, a Stellantissal együttműködésben.

„Szeretnénk támogatni vásárlóink környezetbarát szokásait, és exkluzív előnyökkel jutalmazni őket. Egyszerűen csak az új […] 500-as vezetésével KiriCoint gyűjtögethetsz egy virtuális tárcában a Fiat alkalmazásán belül” – mondta Gabriele Catacchio, az eMobility by Stellantis program vezetője.

Vezess és keress

Catacchio kifejtette, hogy a vezetési adatokat a Kiri felhőjébe töltik majd fel, a KiriCoinok pedig automatikusan kerülnek kiosztásra.
Ezeket aztán különféle termékek és szolgáltatások megvásárlására használhatják majd fel a tulajdonosok a Kiri piacterén.
A legjobb ökopontszámmal rendelkező sofőrök további jutalmakban részesülhetnek majd Amazon-, Apple-, Netflix-, Spotify-, valamint Zalando-kuponok formájában.
Egy átlagos városi vezetés során az új 500-as tulajdonosai nagyjából 1 kiricoint, vagyis nagyjából 2 eurócentet zsebelhetnek be kilométerenként. Egy évente 10.000 kilométert vezető személy így akár 150 eurót is összegyűjthet ez idő alatt a sajtónyilatkozat alapján.
A Kiri jelenleg 13 európai országban elérhető. Potenciálisan további szektorokra is kiterjedhet majd, ilyen például a megújuló energiák, valamint a bioélelmiszerek iparága.

A Fiat 500 kereskedésindításért felelős vezetője, Giorgio Neri a nyilatkozatban elmondta, hogy az új autó egy olyan „mobilitási projekt” középpontjában áll, amelynek célja, hogy a vásárlókat kriptopénzekkel jutalmazhassák.
A Kiri piactere – ahogy mondta – olyan vállalkozásokból áll, akik a divat, a kiegészítők és a dizájn ágazatában tevékenykednek, és akik mind buzgón hisznek a fenntarthatóságban.
Miközben a kriptopénzek ágazatát egyre több kritika éri a környezetre gyakorolt negatív hatásai miatt, a Fiat projektje arra, hogy így hajtson vizet a bolygó hasznára, igencsak merész lépésnek mondható.

Olvastad már? 5 éves börtönbüntetésre számíthat, aki nem jelenti be kriptoügyleteit Dél-Koreában

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!