A bitcoin 75 nap alatt duplázódott – meddig tart következő 100%-os emelkedés?

-

A történeti adatok azt mutatják, hogy az idei bullrun alatt lerövidülhet a BTC árának duplázódásához szükséges idő.

A bitcoin ára az elmúlt 75 napban megduplázódott, ami néhány elemzőt arra késztetett, hogy megkérdőjelezze a piac túlzott terjeszkedését.

A CaseBitcoin BTC-megfigyelő csapatának korábbi elemzése azonban azt mutatja, hogy a bitcoinpiac még tovább gyorsulhat.
A csapat megjegyezte, hogy a BTC „megduplázódási ideje” – az ár 100%-os növekedéséhez szükséges idő – mindössze 12 napra csökkent közvetlenül a 2017-es csúcs előtt.


A CaseBitcoin csapata hozzátette, hogy a jelenlegi piaci ciklus alatt regisztrált leggyorsabb duplázási idő január 7-én volt, a BTC akkor mindössze 22 nap alatt emelkedett 21.000 dollárról 42.000 dollárra.
A cég szerint vannak hasonlóságok az idei januári és a 2017 augusztusi mozgások között, amely a „2017-es bullmarket középső szakasza” volt.
Akkor a bitcoin ára mindössze 26 nap alatt duplázódott meg, elérve az 5000 dollárt, majd a következő hetekben 40%-ot zuhant.
A legutóbbi növekedés tekintetében a CaseBitcoin a következőre jutott:

„Az elmúlt hónapok úgy néznek ki, mint a 2017-es bikapiac középső periódusa, a duplázási idő többnyire 100 nap alatt, de mindig 20 nap fölött van.”

„Érdekes lesz látni, hogy a 2013-as és a 2017-es ciklus végéhez hasonlóan gyorsuló duplázási idők ezúttal is teljesülnek-e” – tették hozzá az elemzők.
Még 2013-ban a bitcoin duplázási ideje mindössze négy napra zsugorodott a bikapiac csúcsától számított egy héten belül.

Sok elemző úgy véli, hogy a jelenlegi piacnak van még hova fejlődnie. A Glassnode kriptoelemző cég adatai azt mutatják, hogy a bitcoin likvid készletének csökkenése – egy becslés arról, hogy hány coin mozog szabadon – 2021 eleje óta felgyorsult.


Az adatok azt is mutatják, hogy a bitcoin likvid készlete 2020 áprilisa óta jelentősen csökken, a Glassnode becslése szerint a forgalomban lévő BTC 78%-a már 2020-ban illikvid volt.

Olvastad már? Az Nvidia saját frissítése lőtte ki egy videókártyája hasharány korlátját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!