JPMorgan: A kiskereskedők több bitcoint vásárolnak, mint az intézmények

-

A lakossági befektetők nagy mennyiségű BTC-t vásárolnak a PayPal és a Square alkalmazásain keresztül.

A JPMorgan Chase – az USA vezető befektetési bankjának – elemzése szerint a kiskereskedők tömegesen vásárolnak bitcoint fintechcégektől.

A JPMorgan adatai azt mutatják, hogy a lakossági befektetők csak ebben a negyedévben több mint 187.000 bitcoint vásároltak a PayPal és a Square alkalmazásain keresztül.
A lakossági befektetők az intézményeket is felülmúlják, akik 173.000 BTC-t vásároltak ugyanebben az időszakban.
A JPMorgan egyaránt elemezte a kiskereskedelmi és az intézményi platformok (pl. chicagói tőzsde) tőkeáramlását, és összevetette azokat a nagyvállalatok BTC-vásárlásokra vonatkozó bejelentéseivel, hogy megállapításait alátámassza.
Az Oanda Corp vezető piaci elemzője, Ed Moya a hatalmas kiskereskedelmi tevékenységet a közösségi média, a jelenlegi NFT-őrület és a segélycsomag együttes hatásának tulajdonította.

„A Reddit által elindított „mémrészvény”-kereskedés, és az olyan újdonságok, mint a digitális műalkotások egyre népszerűbbek, így a kiskereskedők – akik most kapták meg az 1400 dolláros csekket – átveszik az irányítást”nyilatkozott Moya a Bloombergnek.

Hozzátette, hogy míg a mémrészvényes üzleteken sok kiskereskedő vesztett, a bitcoin többnyire növekedett így a járvány alatt kiemelkedően fontos szerepet töltött be a számukra.
Brian Vendig, az MJP Wealth Advisors igazgatója úgy véli, hogy a magas kiskereskedői keresletet az intézményi befektetéshullám által generált kimaradástól való félelem (FOMO) vezérelte.

A Glassnode, kriptopiaci elemzőcég adatai megerősítik, hogy a lakossági befektetők valóban megérkeztek. Március 15-én a cég a résztvevő magánszemélyek számának növekedésére lett figyelmes a piacon, hozzátéve:

„Ez erősen jelzi, hogy új lakossági befektetők lépnek be a piacra.”

Olvastad már? Az eToro is tőzsdére megy

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!