Az Oakland baseball csapata mostantól bitcoint is elfogad

-

Az Oakland, a „Moneyball” című film középpontjában álló baseballcsapat lehetőséget biztosít a rajongói számára, hogy egy hatszemélyes lakosztályért bitcoinnal fizessenek a 2021-es hazai szezonban.

A 2011-es Oscar-díjra is jelölt „Moneyball” című filmből ismerős Oakland csapata Bitcoin-barát ajánlattal köszöntötte rajongóit.

A klub egy hatszemélyes lakosztályt kínál a teljes hazai szezonra 1 BTC-s áron, ami jelenleg 57.653 dollár. Mivel a lakosztály fiat árát 64.800 dollárban szabták meg, a bitcoinnal vásárlók jelentős összeget takaríthatnak meg.
A Bitcoin 2020 decemberi áremelkedése nyitotta meg a lehetőséget arra, hogy a klub olyan ajánlatot készíthessen a rajongóinak, amely gazdaságilag is megalapozott a csapat számára.
Dave Kaval, a klub elnöke március 14-i interjújában elmondta:

„A döntés oka részben az, hogy jelenleg 1 BTC körülbelül annyit ér, mint egy lakosztály a szezonra, és ez választási lehetőséget ad a rajongóinknak. Ezenfelül tesztelni is tudjuk a dolgot, hogy megéri-e a jövőben is foglalkozni a kriptós fizetési lehetőséggel.”

Kaval hozzátette, hogy a kriptó használata mellett szólt még a növekvő népszerűség Kaliforniában. Megjegyezte, hogy „sok ember beszélget a bitcoinról, vagy kereskedik vele, különösen a Bay Areában.”
A következő szezonra 100 lakosztállyal készülnek 1 BTC áron. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom csak nemrégiben erősítette meg, hogy a meccsek továbbra is csak 20%-os kapacitással látogathatók, a COVID-19 esetek miatt.

A kriptofizetési lehetőségeken túl, a nem helyettesíthető tokenek piaca is egyre népszerűbb a művészeti világban és sportközösségekben.
Idén februárban például a vásárlók dollármilliókat költöttek Micah Johnson, korábbi baseballjátékos tokenizált műveire.
Eközben a blokklánc sportcégek, mint a Chiliz, próbálják megalapozni az baseball liga rajongótáborában az NFT-ket, ami számukra egy jövedelmező utat jelentene a technológia tömeges átvételéhez.

Olvastad már? Szórakozott állapotban nyilatkozott Dave Portnoy: „tévedtem a bitcoinról”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!