Binance visszavág a dél-afrikai szabályozó figyelmeztetése ellen

-

Bár az FSCA a dél-afrikai kormány egyik ügynöksége, a Binance azt állította, hogy az ország pénzügyi hírszerző központja a „fő szabályozó hatóság”, amellyel együtt dolgozott a helyi törvényeknek való megfelelés érdekében.
A dél-afrikai pénzügyi szektor magatartási hatóságának figyelmeztetésére válaszul a Binance kriptopénztőzsde azt mondta, hogy megfelel a helyi szabályozóknak, és nem nyújt pénzügyi tanácsadást vagy közvetítői szolgáltatást a lakosoknak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance pénteki közleményében a kriptotőzsde arra utalt, hogy a Financial Sector Conduct Authority, vagyis az FSCA figyelmeztetése nem volt hiteles, mivel a csoportnak nincs hatásköre a „kriptovalutákkal kapcsolatos befektetések” szabályozására Dél-Afrikában.
A tőzsde visszavágott az olyan állításoknak is, hogy a dél-afrikaiak a Binance South Africa Telegram csoportját használták a kriptotőzsde szolgáltatásainak elérésére, mondván, hogy az online közösség a blokkláncoktatást népszerűsíti, de nem nyújt pénzügyi tanácsadást vagy szolgáltatásokat.
Bár az FSCA a dél-afrikai kormány egyik ügynöksége, a Binance azt állította, hogy az ország pénzügyi hírszerző központja volt az a „fő szabályozóhatóság”, amellyel együtt dolgozott, hogy megfeleljen a helyi törvényeknek.
A tőzsde közlése szerint felvette a kapcsolatot az FSCA-val, hogy tisztázza a szeptember 3-i figyelmeztetését, és hogy foglalkozzon a szabályozóhatóságok Binance-szel kapcsolatos esetleges aggályaival.

„A Binance.com az FIC-nél önkéntesen bevalló intézményként van regisztrálva” – közölte a tőzsde. „A Binance eleget tesz az FIC-törvénynek az ügyfelek személyazonosságának megállapítására és ellenőrzésére, a nyilvántartások vezetésére és a gyanús vagy szokatlan tranzakciók bejelentésére vonatkozó kötelezettségeinek”.

Figyelmeztetésében az FSCA felszólította a dél-afrikai lakosságot, hogy legyen óvatos minden olyan befektetéssel kapcsolatban, amely a Binance Groupot érinti, amelyet a Seychelle-szigeteken székhellyel rendelkező „nemzetközi vállalatnak” nevezett.
A Binance válasza szerint azonban a vállalatnak nincs ilyen néven társult vállalkozása a szigetországban.
Dél-Afrika kriptopolitikája a közelmúltig látszólag tartózkodó volt, amikor a helyi szabályozóhatóságok bejelentették, hogy átértékelik a digitális eszközökkel kapcsolatos álláspontjukat.
Az ország kormányközi fintechmunkacsoportja júliusban közölte, hogy megalapozza a kriptovaluták „fokozatos és strukturált” szabályozását Dél-Afrikában.
Az FSCA azonban időnként kriptopénz-csalásokra és pénzügyi kockázatokra hivatkozott a szigorúbb szabályozás előmozdítása érdekében.
Az FSCA figyelmeztetése azt követően érkezett, hogy különböző országok pénzügyi szabályozói azt mondták, hogy a Binance anyavállalata vagy annak leányvállalatai nem jogosultak bizonyos pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani lakosaiknak.

Olaszország, Malajzia, Lengyelország, Németország, az Egyesült Királyság, a Kajmán-szigetek, Thaiföld, Kanada, Japán és Szingapúr hatóságai nyilatkozatokat adtak ki, amelyekben óvatosságra intették a befektetőket a Binance-szel kapcsolatban, vagy azt állították, hogy a tőzsde illegálisan működik.
Ha további információkra vagy kíváncsi a Binance-szel kapcsolatban, látogass el bátran a Binance Klub Hungary weboldalára.

Olvastad már? 180 ezernél lehet a következő felugrás csúcsa?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist. Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard...

A Forbes az XRP és a Cardano (ADA) „kripto-zombiknak” nevezi

A Forbes számos felső kategóriás eszközt „zombiként" jelölt meg, ami felzúdulást okoz a közösségben. A Forbes egy friss kutatási cikkében „kripto-zombiként" jelölt meg több csúcskategóriás kriptovalutát,...

A legjobb 5 kripto az előrejelzések szerint berobban ebben a bikafutamban

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca a 2024-es bikafutás lendületének növekedésével pezseg a várakozástól, ami felhívja a figyelmet a kivételes ígéretet mutató érmék egy kiválasztott csoportjára. Jelen elemzés öt...

Új uniós MiCA kriptorendelet: Mi változott és miért?

A pénzmosással és a tiltott tevékenységekkel kapcsolatos növekvő aggodalmakra válaszul az Európai Parlament április 24-én új szabályokat hagyott jóvá a kriptopénzekkel kapcsolatos problémák leküzdésére. A szabályok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!