Mai cikkünk földünk egyik leggazdagabb emberének, Bill Gatesnek az élettörténetéről szól. Mint mindig, felteszünk néhány kérdést.

Mindenekelőtt az érdekel minket, vajon hogyan ért el ilyen sikert Gates? Vajon mekkora a vagyona? Természetesen megemlítjük a Microsoftot, valamint azt is, hogy ez a meglehetősen észrevétlen fickó mi mindent adott a világnak. A befejezésben pedig felhozunk egy összeesküvés-elméletet is.

Mekkora Gates vagyona?

Valószínűleg ez a legelső dolog, amely a legtöbb embert érdekli. Nem kerülgetjük tehát a forró kását, és nem teszünk úgy, mintha senki sem törődne a pénzzel – természetesen az ellenkezője igaz. Bill Gates sokáig a bolygó leggazdagabb embere volt.

Vagyona jelenleg meghaladja a 91 milliárd dollárt, ezzel pedig a második helyen áll Jeff Bezos, az Amazon vezetője mögött, akinek sikerült a 100 milliárd dolláros vagyont is átlépni.

És vajon mennyit keres Gates a befektetéseiből? Becslések szerint, míg egy átlagos magyar állampolgár havonta kb. 300 000 forintot, addig Bill Gates percenként több mint 7 millió forintot keres – anélkül, hogy az ujját mozdítaná. Jövedelméért vagyona felelős.

Szoftveróriás – Microsoft

Ahogy azt már biztosan tudjátok, Bill Gates volt a Micro-Soft társalapítója, amelyből később Microsoft Corporation lett.

Ezt a céget barátjával, Paul Allannel azután alapították. Ekkor hozták létre az Altair 8800 számítógépes programot, és kapták meg első üzleti ajánlatukat.

A Microsoft manapság elsősorban a Windows operációs rendszerhez fűződik, amely több mint 30 éve áll rendelkezésünkre, és ez idő nagy részében uralta a számítógépes világot.

Minek köszönhető tehát a sikere?

A következő részben három olyan figyelemre méltó dolgot foglalunk össze, amelyek hozzásegítettek sikerei eléréséhez (természetesen a boldogságon, tehetségen és a kemény munkán kívül).

Ha ez a tartalom érdekelne titeket, második részünkben megkaphatjátok kérdéseitekre a válaszokat.

Nem fejezte be az iskolát

Gyerekkorodban sokat hallgattad szüleidtől, hogy jó jegyeket kell szerezned és be kell fejezned a sulit, ha sikeresek akarsz lenni?

Tévedés. Nem teljesen nyilvánvaló, hogy ez csak egy véletlen egybeesés-e, vagy egy jele annak, hogy az iskola taszítja az igazi óriásokat – ám Bill Gates nem fejezte be az iskolát (és nem ő az egyetlen).

Ezt nem lehet azzal indokolni, hogy ne lett volna jó tanuló. Gyerekkora óta olyan sok könyvet olvasott, hogy az édesapja kénytelen volt neki megtiltani, hogy étkezés közben is olvasson.

Hasonlóképpen történt ez Nikola Teslával is, akinek édesapja szintén megtiltotta az olvasást, ezért Tesla titokban, gyakran éjszakákon át gyertyafény mellett olvasott. Gates a 3. évfolyamban otthagyta a Harvardot, Tesla pedig úgy összeveszett egy prominens professzorral az elektromosságról szóló előadás során, hogy kirúgták az egyetemről.

Olvastad már? Egy virginiai bányászközösségnek likvidálnia kell eszközeit

Több ilyen úttörő is hasonló sorsra került. Úgy tűnik, hogy ezeknek az embereknek egyszerűen nem volt szükségük tanárokra. Tehát, ha te is így érzed, az is lehet, hogy a siker és gazdagság esélye nem is olyan távoli.

Természetesen meg kell jegyeznünk, hogy nem vagyunk az iskola ellenzői, hisz a padsorokból kikerült emberek között is szép számmal akadnak sikeresek.

Meggazdagodhatsz azonban a közelgő altkoinraliból is – de készen kell állnod!

Forrás: kryptomagazin.sk

Kiemelt kép: Jean-Luc David


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂