Bikafutamok, bányászat, Tor-sebezhetőség – a hét rossz hírei

-

A bitcoin 11.400 dolláros szinten tartózkodik, amely nagyjából 2,7%-os csökkenést jelent az elmúlt 7 naphoz képest.

Ez főként egy egyetlen nap során történt, 700 dolláros korrekció eredménye volt, és továbbra is kérdés, vajon kitart-e a bika lendület a 15.000 dollár eléréséig.

Az első küldetés a 12.000 dolláros ellenállás áttörése lesz majd. A bitcoin az elmúlt 10 nap során kétszer is elbukott egy erre irányuló kísérletet, ezek után azonban stabilizálódott, amely sok szakértő szerint a folytatódó bikafutam egyik bizonyítéka lehet.

A MicroStrategy részvénytársaságként működő elemzővállalat egyértelműen erre számít. A cég nemrég 250 millió dollárt költött 21.454 bitcoin megvásárlására, hogy az a vállalat elsődleges tartalékeszközeként szolgáljon.

Taylor Monahan, a MyCryptoWallet és MyEtherWallet társalapítója tanácsokkal szolgál mind a MicroStrategy, mind pedig azok számára, akik nem tudják, hogy kezeljék eszközeiket egy bikafutam során: vegyél egy pár coint hosszú távra, ne kockáztasd nettó vagyonod több mint 5%-át, ha pedig minden elveszítesz, ne próbáld meg kárpótolni magadat.

Ha vásárlásra adnád a fejed, vasárnap éjjel tedd azt. Egy új kutatás szerint ugyanis ekkor történnek a legnagyobb megtérülések a bitcoin piacán – részben az alacsony volumennek és magas volatilitásnak köszönhetően.

 

Azonban nem csak a bitcoinnak megy jól a szekere. A NEAR Protocol dAppjának egy nappal el kellett halasztani a kibocsátását, mivel a CoinListet – a műveletet végző tőzsdét – a kereskedők túlterhelték. Adam Back úgy véli, ezeknek a vásárlóknak egy kicsit vissza kellene fogniuk magukat.

A bitcoin elég – érvel – és Satoshinak rejtve kell maradnia. De ki más is érvelne Satoshi inkognitója mellett, mint maga Satoshi Nakamoto?

Akit viszont ténylegesen a háttérben tartanak, az maga Andrew Yang. A volt amerikaielnök-jelölt és a blokklánc nagy szószólója ugyanis nem kapott helyet a Demokrata Nemzeti Konvent esemény fellépőinek listáján. Valamit igencsak elnézhettek az esemény szervezői.

Mindeközben a Grayscale kriptobefektetési cég a CNBC, MSNBC, FOX, FOX Business és más televíziós csatornákon indított kriptohirdetéseket. Történelmi párhuzamként említhető Merill Lynch 1948-as, részvényeket népszerűsítő New York Times-kampánya.

A blokklánccal kapcsolatban viszont nem árt tudniuk az új befektetőknek Kína dominanciájáról. Az ország a világ legnagyobb Bitcoin-bányász kapacitásával rendelkezik, és az sincs kizárva, hogy egy 51 százalékos támadást kövessenek el valamikor a jövőben. James Lopp, a Casa társalapítója és technológiai vezetője viszont ilyenektől nem fél. Mint mondja, a támadók nem tudnának bitcoint lopni, egy ilyen támadás pedig inkább a támadók megtakarításait érintené érzékenyen.

Nem Kína azonban a fenyegetés egyetlen forrása. India szintén világvezetőnek számít, már ami az átveréseket illeti, a hackerek pedig most a kriptopénzek befektetőit célozták meg. Ettől márpedig még a Google sem védhet meg minket.

A vállalat nemrég kudarcot vallott néhány csaló hirdetés kiszűrésében. Egy nem régi eset során konkrétan a Uniswap reklámjait másolta le valaki, hogy így szerezzen meg egyébként titkos bejelentkezési adatokat. Egy ismert esetben egy áldozat 30.000 dollárt veszített el.

A Tornak szintén nem ez volt a legjobb hete. A titkos, kezdetben amerikai kormány által fejlesztett böngészőben felfedezett sebezhetőség révén bitcoinfelhasználók coinjai kerültek veszélybe.

Rendőrség tartóztatott le egy brit juhtenyésztőt, aki állítólag a Tescótól próbált meg pénzt kicsikarni.

A tettes a jelentések szerint az áruházláncnak azt mondta, bébiételeket szennyezett meg, majd 1,8 millió dollárnyi bitcoint követelt további információkért cserébe.

A gazda egy olyan csoport tagja volt, akik úgy gondolták, a Tesco nem fizette ki az általuk beszállított áruk teljes árát.

Jó hír azonban, hogy az újrahasznosító-ipar sokat profitálhat a blokkláncból, a technológia érésével pedig egyre több vállalkozás kacsingat felé.

Végül pedig, John McAfee azt állította, Norvégiában letartóztatták, miután tangát húzott a fejére arcmaszk gyanánt.

A szoftvermágnás blokkláncmegszállott később elismerte, hogy nem is járt Norvégiában, valójában Fehéroroszország volt az úti célja.

Olvastad már? Nem fogja támogatni az OKEx az ETC-t, ha nem tesz lépéseket a közösség

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!