Nem fogja támogatni az OKEx az ETC-t, ha nem tesz lépéseket a közösség

-

Nem ért még véget az ETC kálváriája.

Az Ethereum Classic hamarosan lekerülhet az OKEx kriptotőzsde által támogatott tokenek listájáról, miután egy 51%-os támadás 5,6 millió dollárjába került a váltónak.

Az OKEx által nemrég kiadott jelentés szerint az elkövetők 5 fiókot regisztráltak június 26. és július 9. között, ezt követően 68.230,02 ZEC kriptopénzt (több mint 5 millió dollár érték) helyeztek el a platformon.

Július 31-én a támadók ZEC-jeiket 807,260 ETC-re váltották át, majd kiutalták azt a tőzsdéről.

Ugyanezen a napon a támadók egy „árnyékláncot” hoztak létre az újonnan megszerzett hashrátájukkal. Ennél a pontnál az árnyéklánc láthatóvá vált az ETC fő lánca számára is, a közösség további része azonban továbbra sem tudott annak létezéséről.

Az ETC-t ezután elhelyezték az OKEx-en, majd ezzel párhuzamosan ugyanazt az ETC-t eljuttatták az árnyéklánc segítségével azokba a tárcákba, amelyek felett ők rendelkeztek – gyakorlatilag duplán elköltve ugyanazon coinokat.

Az újonnan behelyezett ETC-t ZEC-re váltották az OKEx-en keresztül, majd kiutalták azt a tőzsdéről.

Az árnyékláncot ezután közvetítették, és mivel hosszabb volt a fő láncnál, a rendszer szemében ez vált hitelessé.

 

Az OKEx jelentése szerint a problémákat az ETC közössége nem kommunikálta le megfelelően:

„Miután a szélesebb kriptoközösség többi résztvevőjével – beleértve az olyan tőzsdéket, mint az OKEx, a tárcákat és az ETC-bányászokat – történő kommunikáció hatástalannak bizonyult, az ETC-közösség azt a döntést hozta, hogy az újonnan közvetített árnyékláncot fogja bányászni, hiszen az hosszabb volt az eredeti mainnetnél.”

A támadás után az OKEx kártalanította felhasználóit, amely 5,6 millió dolláros veszteséget okozott a tőzsdének.

Azóta átmenetileg felfüggesztették az összes ETC-be- és kiutalásokat, valamint terveik között szerepel a problémás lánc tranzakcióinak megerősítésre szánt idő növelése is.

A tőzsde azt mondta, akár teljesen eltávolíthatják az ETC-t a kínálatukból, hacsak a közösség nem tesz lépéseket a hálózat biztonságának és stabilitásának fejlesztése érdekében.

„A tőzsde az ETC platformról történő törlését fontolgatja, függvényében annak, milyen munkálatokat tesznek az ETC-közösség tagjai a biztonság fejlesztése érdekében.

Az ETC-közösség tegnapi meetingjét követően heves vitát váltottak ki Charles Hoskinson decentralizált elképzelései.

Szintén itt Hoskinson megemlítette, hogy az általa vezetett IOHK olyan megoldást fejlesztett ki, amellyel egy hasonló, 51%-os támadás elkerülhető lehet a jövőben.

A találkán sok résztvevő adott hangot azon aggodalmainak, miszerint több tőzsde is követheti az OKEx példáját, ha a közösség nem tesz komoly lépéseket a már meglévő biztonsági problémák megoldása érdekében.

Olvastad már? Kereskedők, figyelem! Versenyt hirdetett a OKEx kriptotőzsde. 20.000 dollár a főnyeremény. Itt vannak a részletek.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Sam Bankman-Fried ártatlannak vallja magát

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója a Reuters jelentése szerint ártatlannak vallja magát a kampányfinanszírozási törvények kijátszásának és egy vagy több kínai kormánytisztviselő megvesztegetése vádjában. Korábban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!