Míg Buffett az aranyat nyomja, a bitcoin profitál

-

A Warren Buffett által kezelt Berkshire Hathaway bankrészvényeket adott el, hogy aranybányász vállalatokba fektessen. A befektetők szerint mindez jelentősen megnövelheti a bitcoin árfolyamát.

A Berkshire Hathaway – a Warren Buffett által vezetett 503 milliárd dollárt érő konglomerátum – eladta a Goldman Sachsot, hogy bevásárolhassa magát a kanadai Barrick Gold aranyvállalatba.

Max Keiser, a Heisenberg Capital alapítója, korai bitcoinbefektető szerint mindez akár 50.000 dollárig röpítheti a bitcoin árfolyamát.

A Berkshire Hathaway negyedéves, részvényesek számára kiadott jelentéséből az derült ki, hogy Buffett részben megvált a nagy bankokban betöltött részesedéseitől – adta közre a Fortune augusztus 15-én. A cég lényegesen nagy hányadát adta el a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a PNG tulajdonjogainak.

Míg Buffett az aranyat nyomja, a bitcoin profitál

Buffett azután vált meg tehát teljesen a Berkshire Goldman Sachsban betöltött pozícióitól, hogy a bank második legnagyobb negyedéves kereskedési bevételét tudhatja maga mögött 13,3 milliárd dollár formájában.

Mindez arra utal, hogy Buffett hosszú távon nem érzi magát komfortosan a bankszektorban.

Ehelyett, eszközkezelője egyetlen részvényt vásárolt a Barrick Goldban, abban a vállalatban, amelynek részvénye 2020-ban nagyjából az arany állapotát tükrözte.

A cég egy kanadai székhelyű aranybányász vállalat, amely 2020-ban 45%-os növekedést könyvelhetett el. A Berkshire befektetését követően részvényárfolyamuk 8,11%-ot növekedett.

Max Keiser, mohó bitcoinbefektető – aki olyan vállalatokba invesztált már, mint a Kraken vagy a Bitfinex – úgy véli, Buffett aranybefektetéséből akár a bitcoin is hasznot húzhat.

Mint mondja, az arany körüli pozitív érzelmek a bitcoin számára is kisebb felértékelődést jelenthetnek, a kriptopénzre ugyanis sokan csak „digitális arany”-ként hivatkoznak.

 

Keiser szerint:

„A globális, 100 billió dollárt érő eszközkezelői biznisz kevesebb mint 1%-át teszik ki az aranybefektetések. Buffett most az arany felé kacsingat. Számítsunk egy legalább 5%-os aranyátcsoportosításra. Ez 5.000 dolláros aranyárat jelentene. Számítsunk egy 1%-os, globális BTC-átcsoportosításra (1 billió dollár). Ez 50.000 dolláros bitcoinárat jelentene.”

Travis Kling, az Ikigai Fund alapítója hasonló érzelmeknek adott hangot. Idézve Buffett 1998-ban kijelentett szkeptikus nyilatkozatát, mely szerint az arany nem rendelkezik felhasználási lehetőségekkel, Kling elmondta:

„Ma bejelentették, hogy a Berkshire Hathaway megvásárolta a legelső aranyrészvényét. Az okok egyértelműek. Ha kíváncsi lennél arra, hogy fog kinézni a bitcoin az elkövetkező években, így vélekedett Buffett az aranyról 1998-ban.”

A BTC nemrég korrelációt mutatott a nemesfémmel

Habár a bitcoin április óta túlteljesítette az aranyat, a nemesfém és a BTC trendjeit összehasonlítva némi korreláció figyelhető meg.

A Skew adatelemző platform adatai szerint mindkét eszköz megerősítette „kapcsolatát” az elmúlt 4 hónap során.

A bitcoin és az arany a globális piacok márciusi összeomlása óta tartó párhuzamos ralija arra utal, hogy a befektetők egyre inkább úgy tekintenek a BTC-re, mint egy értéktárolóra.

Legutóbb a MicroStrategy, egy 1,4 milliárd dollárt érő üzletelemző vállalat vásárolt 250 millió dollárnyi bitcoint.

A cég azt mondta, a BTC a vállalat elsődleges tartalékeszközeként szolgálhat, tudatosítva és elfogadva ezzel a bitcoin értéktároló eszközként és potenciális menedékként betöltött szerepét.

Olvastad már? A Ripple célja, hogy a kriptovilág Amazonja legyen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!