Craig Wrightnak nem kell fizetnie Hodlonautnak, amíg nincs vége a fellebbezésnek

-

Craig Wright, aki saját magát a bitcoin feltalálójának tartja, úgy tűnik, hogy mentesül a jogi költségek kifizetése alól a Hodlonaut ellen indult, elbukott becsületsértési per után.
Wright jogi képviselője augusztus 14-én azt mondta, hogy ügyfelének egészen addig nem kell kifizetnie a jogi költségeket, amíg a Norvégia Legfelsőbb Bírósága döntést nem hoz fellebbezésük kapcsán.

Ügyvédje elmondta, „Craig fellebbezést indított Norvégia Legfelsőbb Bíróságán. Craig norvég ügyvédjei szerint addig nem kell fizetnie semmit, amíg nem születik döntés a fellebbezés kapcsán.”

Hodlonaut korábban azt állította, Wright nem fizette ki jogi költségeit két héten belül, miután június 8-án ítélet született.
Augusztus 13-án Hodlonaut azt írta, hogy Wright „két hónap alatt egy centet sem fizetett ki a 60.000 dollárból.”
Hodlonaut szerint a Norvégia Fellebbezési Bírósága júniusban megtagadta Wright fellebbezését és Wrightnak minden költséget ki kell fizetnie, amely a „kerületi vagy fellebbezési bírósághoz köthető.”
Wright több, kriptopénzekhez köthető személy ellen is becsületsértési pert indított, hogy bebizonyítsa, ő találta fel a bitcoint.
Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója, Roger Ver korai bitcoinbefektető és Peter McCormack ellen is hasonló eljárásokat indított.

A Hodlonaut elleni per azt követően indult, hogy Wrightot egy „nagyon szomorú és szánalmas csalónak” nevezte és azt állította, hogy az ausztrál vállalkozó „egyértelműen elmebeteg.”
Hodlonaut emellett megalkotta a #CraigWrightIsAFraud (CraigWrightEgyCsaló) hashtaget.
Wright becsületsértési pert indított Hodlonaut ellen, ezt követően a kriptoközösség közösségi finanszírozással segített a kriptorajongón az „alaptalan jogi támadások ellen.”
Elizabeth Stark, blokkláncvállalkozó az elsők között volt, akik kiálltak Hodlonaut mellett, 2019 áprilisában elindította a WeAreallHodlonaut.com közösségi finanszírozói weboldalt. Az oldalra több mint 32.430 dollárnyi bitcoin érkezett, amely messze meghaladta az eredeti, 20.000 dolláros célkitűzést.
Azt nem tudni, hogy Hodlonaut megkapta-e ezt a pénzt, azonban a weboldal szerint „elértük a 20.000 dolláros célt, de az ügyvédek nagyon drágák lehetnek, így aki tud, adakozzon tovább.”
Az oldal emellett különböző termékeket is forgalmazott, melyek eladásából származó jövedelem szintén a közös ügyet támogatta.

Olvastad már? Új platformot indít a CoinMarketCap, hogy a kriptopénzekről oktasson

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!