Kína kiterjeszti az állami kriptopénzének a tesztelését Pekingre, és a szomszédos tartományokra

-

A tesztprogram indulásának a pontos dátuma még nem ismert, de a működés jogi szabályozása vélhetően az idei év végére elkészül.
A Kereskedelmi Minisztérium így bejelentette, hogy a kísérleti szakasz a saját, állami kibocsátású kriptopénzük tesztelése ügyében nem csak Pekingben, hanem a szomszédos Tianjin és Hebei tartományokban is egyszerre zajlik majd.

A minisztérium elmondása alapján, a próba során így a legjobb anyagi helyzetben lévő kínai régiók vesznek majd részt, ideértve a Hong Kongi Nagy Öböl térségét, amely olyan nagyvárosoknak ad otthont, mint Guangzhou, Shenzen, és Makaó.
A viszonylag szerényebb lehetőségekkel rendelkező nyugati és a szárazföld belsejében elhelyezkedő régiók más kritériumrendszernek kell, hogy megfeleljenek. A tesztet a Kínai Népbank fogja levezényelni.
A kínai kriptopénzt – amely nem igazából kriptopénz – belföldön, mint digitális pénzt tartják számon, és sok szakértő szerint ez lesz a világon az első ténylegesen használatba kerülő állami digitális pénz.
Áprilisban már végeztek vele kísérleteket, akkor az állami szállítmányozási cégek segítségével próbálták ki Suzhou városában.

Nemrégiben pedig napvilágot látott a hír, amely szerint az állami bankok már tárcaprogramot tesztelnek, amellyel használható lesz a digitális jüan.

Olvastad már? Míg Buffett az aranyat nyomja, a bitcoin profitál

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!