Egy népszerű Youtuber lerántotta a leplet Satoshi Nakamotóról. Bár a cím elég hatásvadásznak tűnik – főleg, miután már több tucat ilyennel találhattad magad szembe az elmúlt 10 év során –, a Barely Sociable vlogger által feltöltött videó talán az eddigi legjobban összerakott, legjobban alátámasztott elméletrendszer Satoshi Nakamoto valódi nevét illetően.

Ez a bejegyzés hatrészes cikksorozatunk első része, amelyben a legesélyesebb Satoshi Nakamoto nevét még nem áruljuk el. Szépen lassan építjük fel a történetet, ezért érdemes minden nap követned minket. A befejező részben minden kiderül….

A teljes videót ide  kattintva nézhetitek meg, viszont amennyiben nem tudtok angolul / nincs rá 40 percetek, összefoglaltuk nektek, miről is van szó.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A legfontosabb kérdés először is: miért akarja bárki, hogy egy remekül működő technológia alapítójaként ne tudja meg a világ a valódi nevét?

Többféle magyarázat létezik minderre. Elképzelhető, hogy félti a magánéletét – hisz nem mindenki vágyik a fene nagy hírnévre.

Elképzelhető, hogy félti az életét – aki ilyen nagy hatással volt a pénzügyi technológia világára, az kockázatos embernek bizonyul, akiért a különféle joghatóságok nincsenek oda.

A legfontosabb ok talán mégis a Bitcoin decentralizáltságában rejlik. Ha az alapító kiléte ismert lenne, akkor kijelentéseivel akár befolyásolni is tudná a hálózat alakulását (lásd: Ethereum, Litecoin stb.), amellyel a kriptopénz az egyik legjelentősebb előnyétől esne el.

Az elmélet mélyebb felállítása előtt a vlogger néhány alapfelvetéssel indít. Ezek között szerepel, hogy Satoshi Nakamoto egyetlen személy, nem pedig egy csoport.

Szintén leszögezi, hogy bár számtalan bizonyítékot és már-már tagadhatatlanul gyanús történést hoz fel az ügyet illetően, Satoshinak továbbra is megvan a lehetősége arra, hogy elutasítsa a videó nagyjából közepén kijelentett tényt.

Hogy a teljes rejtélyt gyökerestül tárjuk fel, vissza kell repülnünk 2008-ba.

Hogy mi volt és mi a Bitcoin legnagyobb problémája jelenleg is, arra tökéletesen rávilágított egy bizonyos James A. Donald, aki a Bitcoin fehér könyvére válaszul ezt írta:

„Nagyon nagy szükségünk lenne egy ilyen rendszerre, de ha jól értelmezem a javaslatodat, akkor nem lesz képes a megfelelő méretű skálázhatóságra.”

Azóta eltelt 12 év, ez a probléma azonban továbbra is fennáll. Ha valaha is próbáltál már pénzt küldeni a bitcoin segítségével, akkor bizonyára tudod, hogy ez a folyamat egyáltalán nem egyik pillanatról a másikra valósul meg.

A második rész hamarosan következik… részt ide kattintva olvashatod el.

Olvastad már? Fordulópontnál a bitcoin: 3 ok amiért kitartanak a bikák

Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co.u

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂