Az újvonalas német bank, a Bitwala új pénzügyi terméke, a Kamatozó Bitcoin Számla 4,3%-os éves kamatot ígér az ügyfelek számára.

Mostantól a jelenleg 80000 felhasználóval rendelkező pénzintézet minden ügyfele képes a saját bankszámlája segítségével bitcoint vásárolni, tároltatni, és ezért kamatjóváírásban részesülni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bitwala ezt a kriptopénzes hitelezőplatformmal, a Celsius Network-kel kötött partnerkapcsolata révén teszi lehetővé.

Ezzel az új termékkel a Bitwala lett az első hagyományos, fiat pénzzel működő bank, amely bitcoinos számlavezetést és kamatot is ígér, amellett, hogy vannak DeFi applikációk, amelyek hasonló szolgáltatást nyújtanak.

Miközben a DeFi megoldások jellemzően magasabb kamatot ígérnek, akár 8,6%-ot is évente, a Bitwala erőssége a szabályozottság.

A jogszabályoknak megfelelően működik, ellenőrzött és engedélyezett módon, a német SolarisBank AG fennhatósága alatt, 32 európai országban nyújtva hagyományos fiat és kriptopénzes szolgáltatásokat.

A számlatulajdonosok 30 eurós minimumösszeggel vásárolhatnak bitcoint, és a díjmentes Kamatozó Bitcoin Számlán tartva azt hetente megkapják a kamatokat.

A BTC a Celsius Network közreműködésével van hitelként kihelyezve a megbízható partnerekhez. A coinok gyakorlatilag bármikor visszaválthatók euróra.

Kamatozó bitcoin

A Bitwala ügyvezetője, Ben Jones a felezésre reagálva így nyilatkozott:

„Az állami fiat pénzeket nem lehet a végtelenségig inflálni. Már most látszik, hogy egyre több és több ember helyezi a bizalmát a bitcoinba. Az új együttműködés a Celsius Network, a világ vezető kriptohitelezési platformja és közöttünk, biztosítja az ügyfeleink számára, hogy profitáljanak a bitcoinból, amivel rendelkeznek, bárhol éljenek is a világon.”

Egyre több bank szerzi meg az engedélyeket

Az elmúlt négy év során az újvonalas bankok létszáma megugrott, és elkezdték felépíteni a hidakat a hagyományos, és a kriptopénzek között.

Viszont csak néhány rendelkezik a megfelelő banki engedélyekkel, és egyiknek sincsen bitcoinos befektetési terméke.

A Revolut 2018 végére megszerezte az európai működéshez szükséges engedélyeket, de nehézségei voltak az ausztrál liszenszekkel.

Egy másik, kriptobarát szolgáltató a nemrégiben indult Starling Bank, a korábbi Barclays vezető, Mark Hipperson kezdeményezése.

Olvastad már? Egy név: ki a valódi Satoshi Nakamoto – 1. rész

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂