Annak ellenére, hogy az ether elmaradt a bitcoin teljesítményétől az elmúlt hetek során, a befekteőtk nagyon bíznak a kriptopénz sikerében.

A Bitfinex tőzsde adatai azt mutatják, hogy rekordszámú kereskedő nyitott long pozíciót a kriptopénzre.

Elemzők szerint ennek az optimizmusnak rossz vége lehet, ugyanis egyre gyülekeznek a medve felhők az ether körül.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Rendkívül bizakodóak az etherbefektetők

Josh Olszewicz, a Brave New Coin kereskedője megosztotta a Bitfinex adatait, és azt mondta, hogy a kereskedők optimistábbak, mint valaha.

Hozzátette, hogy a long szerződések száma rekord magasan van a Bitfinexen – elérte az 1 619 876 szerződést.

Ez a szám háromszor több, mint 2020 elején volt, és több mint kilencszer annyi, mint a 2018-as bika piac idején mért long pozíciók száma.

A long pozíciók mérete is rekordokat dönt. Olszewicz megfigyelése szerint 308 millió dollárt érnek összesen. Ha ezt tőkeáttételtől mentesen nézzük, akkor az ether teljes összértéke 1,4%-a a Bitfinexen van.

Elemzők szerint nem túl biztató a bitcoin grafikonja

Ezek a számok azt mutatják, hogy a kereskedők nagyon bíznak az ether árfolyamában. Azonban vezető elemzők szerint korrekció várhat a kriptopénzre.

Egy vezető kereskedő megosztotta az alábbi ábrát, amelyen egy szerinte lehetséges kimenetel szerepel, amivel 210 dollárig emelkedik az ether értéke, majd 150 dollárig esik vissza.

Mások még szkeptikusabbak az ether sikerét illetően – arra számítanak, hogy még ennél is lejjebb mehet az árfolyam.

Egy kereskedő, aki korábban hónapokkal előre megjósolta, hogy 0,13 dollárig eshet az XRP, nemrég azt mondta, hogy az ether „olyan mintázatot rajzol”, amellyel 50 dollárig csökkenhet értéke.

Egy ilyen hatalmas esés 150, vagy akár 50 dollárig zárolná azokat a long pozíciókat, melyről a cikk első felében írtunk.

Még nem veszett el a remény

A borús jövendölések mellet több pozitív eseményt is tapasztalt az ether.

A héten jelentették be, hogy az Ethereum megkapja az első, USA-ban szabályozott határidős termékét az ErisX derivátumai formájában. Az ErisX tőzsde mögött olyan Wall Street-i cégek állnak, mint például a TD Ameritrade.

Egy neves kriptokereskedő szerint az ehhez hasonló termékek elindulásával nagyot ugorhat az ether értéke.

A fejlesztők továbbra is úgy vélik, hogy az Ethereum 2.0 még idén megjelenhet, amely szintén jó hír a blokklánc elterjedése szempontjából.

Olvastad már? Fordulópontnál a bitcoin: 3 ok amiért kitartanak a bikák

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Ivan Radic

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂