Átment a kaliforniai digitális eszközökről szóló törvénycsomag

-

A törvényjavaslat eredetileg csak a digitális eszközök definícióját írta volna le, de már azt is szemügyre vennék, hogy a digitális eszközök értékpapírnak minősülnek-e.
Kalifornia Szenátusi Banki és Pénzügyi Intézményi bizottsága elfogadta a törvényjavaslatot, amely meghatározza a digitális eszközök fogalmát és felmérné, hogy milyen hatásuk lehet az államra és a fogyasztóvédelemre.

A 2150-es alsóházi törvényjavaslatot a bizottság minden tagja elfogadta, így megváltoztathat, hogyan viszonyulnak a szövetségi törvényhozók a digitális eszközökhöz.
A megfelelő bizottság augusztus 17-én vitatja meg a javaslatot. A törvényjavaslatot a kaliforniai alsóház is elfogadta, mielőtt a szenátus elé került.
A törvényjavaslatot Ian Calderon, az alsóház többségi vezetője nyújtotta be, hogy a digitális eszközök ne minősüljenek értékpapírnak.
Azonban a szenátus nem akarta tovább tisztázni a digitális eszközök és tokenek közti különbségeket.
A törvényjavaslat így most azt tárgyalja, hogy Kalifornia Vállalkozásokért felelős bizottsága hasonló szabályozásokat iktathat-e be, mint az SEC 195-ös értékpapírokról szóló törvénye, amely korlátozott ideig mentességet adhat a tokenek számára.

Azt próbálják kideríteni, hogy milyen hatása lehet a fogyasztóvédelemre és az államra, ha átmenetileg értékpapírként szabályozzák a kriptopénzeket.
Az osztálynak emellett javaslatokat kell tennie a szabályozási keretrendszerre és tisztázniuk kell bizonyos definíciókat. Az erről szóló jelentésnek 2022. január elsejére kell elkészülnie.

Olvastad már? Nem fogja támogatni az OKEx az ETC-t, ha nem tesz lépéseket a közösség

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!