Jacob Canfield: 14.000 dollárig mehet a bitcoin, ha ismét beindul a vásárlási láz

-

Jacob Canfield szerint a bitcoin lendülete 14.000 dollárig is kitarthat
A Signal Profits alapítója egy Fibonacci-visszahúzódási grafikonra illesztette a bitcoint, amely megmutatja hol találhatóak a támasz- és ellenállási szintek.

Szerinte a bitcoin megfelelő támasszal rendelkezik a 10.500 dolláros szinten, így ha ezt tartani tudja, akkor 14.000 dollárig emelkedhet.

„Amíg a bitcoin tartja a 10.500 dolláros támaszt, úgy hiszem, hogy tovább emelkedhet, amíg próbára nem teszi az 1,618-as kiterjesztést. Az 1,618-as szint 13.000, a 2,618-as szint 14.800 dolláron van.”

A kereskedő azt követően mondta ezt, hogy a bitcoin harmadjára sem tudta áttörni a 12.000 dolláros szintet. A múlt héten percek alatt több mint 1500 dollárt esett a bitcoin értéke miután nem tudott kitörni. A héten ez majdnem megismétlődött, de végül sokkal kisebb volt az esés.
 

A hatalmas, 10.500 dolláros szint

A kereskedők 11.500 dolláron kapták el az árfolyamot, így úgy tűnik sokan vásároltak be ezen a szinten. Ezt követően 11.600 dollárig visszapattant az árfolyam, majd 11.500 és 11.650 dollár közé szorult.
Josh Rager piacelemző szerdán azt mondta, hogy a bitcoin árfolyamának át kell lépnie a 11.900 dollárt mielőtt nagyobb szintekről álmodozhat. Rager is egyetért abban, hogy a 10.500 dolláros szint megtartása nagyon bizakodó jel.

„Ha sikerül 11.900 dollár fölött zárni egy napot, akkor 12.500 dollár és afölé emelkedünk. Egyáltalán nem aggódok az árfolyam miatt, hacsak nem esik 10.500 dollár alá.”

A 10.500 dolláros ellenállásból egy év után támaszszint lett. A bitcoin többször sem tudta áttörni, így eladási nyomás keletkezett. Azonban a mai napon az eladási nyomásból vásárlói lett.
A 10.500 dolláros szint így meghatározza a bitcoin rövid távú jövőjét. Ha megtörik, akkor ellenállási szint lesz belőle, amely újabb akadályt jelentene a 14.000 dolláros árfolyamcél előtt.

„Mindig lehetséges, hogy kialakul egy újabb Bart Simpson-alakzat, ha újabb rossz hírekkel szembesülünk.” – nyilatkozta Sergei Khtirov, a Listing Help vezérigazgatója a Financial Magnatesnek.

„Ebben az esetben ismét sor kerülhet a 10.000 dolláros szint próbára tételére, amely jelentős lélektani jelentőséggel bír. Ha beesünk alá, akkor vége a mostani bikafutamnak.”

A bitcoin erős alapjai

Azonban a rossz technikai mutatók ellenére az erős alapok miatt tovább emelkedhet az árfolyam.
A MicroStrategy nevű részvényvállalat a héten bejelentette, hogy 250 millió dollárnyi bitcoint vásároltak inflációellenes fedezetként. Paul Tudor Jones veterán kockázatitőke-kezelő is azt nyilatkozta, hogy portfóliója 1-3%-át határidős bitcoinügyletekbe fektette.
Konstantin Anissimov, a CEX.IO vezérigazgatója elmondta, hogy ezek a lépések a bitcoin intézményesítésének kezdetét jelentik. Az alacsony kamatok és hozamok miatt a befektetők a kriptopénzektől várnak profitot, és ez tovább folytatódhat.
Anissimov elmondta, hogy egy részvénytársaság szigorú előírásokkal rendelkezik részvényesei felé. A cég nyilvánosan is bejelentette, hogy jelentős mennyiségű bitcoint vásárolt és azt állítja, hogy ennek nem lesz hátrányos következménye a cég részvényárfolyamára.

„Ez egy jel, hogy a bitcoin egyre elfogadottabb mint komoly befektetés, és a piac is jól reagált a hírre.”

Olvastad már? A Chainlink befektetői kezdenek „bizonytalanok” lenni a LINK emelkedésében

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!