Befolyásolja-e a bálnák csökkenő aktivitása az XRP-t?

-

Annak ellenére, hogy a Ripple (XRP) nemrégiben jogi győzelmet aratott a SEC ellen, az XRP bálna-aktivitása idén jelentős visszaesést tapasztalt.

A Santiment adatai szerint az XRP-piacon a bálna-aktivitás szintje alacsonyabb volt az előző két évhez képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A XRP bálnák szünetet tartanak

A bálna-aktivitás csökkenése azonban nem tartotta vissza a nagy tulajdonosokat attól, hogy több XRP-t halmozzanak fel.

A 100.000 – 100 millió XRP-t birtokló tárcák körülbelül 7,89 milliárd dollár értékű coint tartottak, szemben az egy évvel ezelőtti 7,16 milliárd dollárral.

Ez arra utalt, hogy míg egyes nagybefektetők kevésbé voltak aktívak, mások továbbra is az XRP-be fektettek.

xrp
Forrás: Santiment

A bálnák aktivitásának csökkenése különböző következményekkel járhat az XRP-piacra nézve.

Egyrészt a nagyobb befektetők körében bizonyos fokú óvatosságot vagy bizonytalanságot jelezhet, ami esetleg szabályozási aggályokból vagy piaci körülményekből eredhet.

Másrészt a kulcsfontosságú címek folyamatos felhalmozása jelezheti az XRP jövőbeli kilátásaiba vetett bizalmat.

Új fejlemények

Ami a közelmúltbeli fejleményeket illeti, a Ripple a ripple 1.12.0 frissítés részeként az XLS-30 automatizált piacterjesztő (AMM) teljesítménytesztelésén dolgozott.

A módosítás célja, hogy automatizált swap-, kereskedési és likviditásnyújtási képességeket hozzon az XRP Ledgerbe, új tranzakciótípusokat vezetve be, amelyek integrálódnak a fizetési motorral.

A jogi környezet

A Ripple és a SEC közötti jogi csatában jelentős fejlemények történtek a közelmúltban.

Torres bíró elutasította a SEC időközi fellebbezés benyújtására irányuló kérelmét. Az időközi fellebbezés olyan jogorvoslat, amely a tárgyalás befejezése előtt történik.

Torres bírónő korábbi, július 13-i ítéletében megállapította, hogy a Ripple nem sértette meg a szövetségi értékpapírtörvényeket az XRP nyilvános tőzsdéken történő értékesítésével.

A SEC fellebbezni akart a döntés ellen, azzal érvelve, hogy az számos hasonló perre kihatással lehet, Torres bírónő azonban nem értett ezzel egyet, és kijelentette, hogy nincs érdemi indok a megállapításai eltérő értelmezésére, és hogy a fellebbezés ebben a szakaszban nem mozdítaná elő jelentősen az ügyet a megoldás felé.

Ami az XRP piaci teljesítményét illeti, a cikk írásakor 0,501 dolláron kereskedtek vele.

Az elmúlt hónapban az XRP-tulajdonosok száma nőtt, ami a Ripple jogi kihívásai ellenére is folyamatos érdeklődést jelez a kriptopénz iránt.

xrp
Forrás: Santiment

Olvastad már? A Wall Street Memes 1 millió dollárnyi tokent vásárol vissza – Ez lesz 2024 legjobb kriptója?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!