Befolyásolja-e a bálnák csökkenő aktivitása az XRP-t?

-

Annak ellenére, hogy a Ripple (XRP) nemrégiben jogi győzelmet aratott a SEC ellen, az XRP bálna-aktivitása idén jelentős visszaesést tapasztalt.

A Santiment adatai szerint az XRP-piacon a bálna-aktivitás szintje alacsonyabb volt az előző két évhez képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A XRP bálnák szünetet tartanak

A bálna-aktivitás csökkenése azonban nem tartotta vissza a nagy tulajdonosokat attól, hogy több XRP-t halmozzanak fel.

A 100.000 – 100 millió XRP-t birtokló tárcák körülbelül 7,89 milliárd dollár értékű coint tartottak, szemben az egy évvel ezelőtti 7,16 milliárd dollárral.

Ez arra utalt, hogy míg egyes nagybefektetők kevésbé voltak aktívak, mások továbbra is az XRP-be fektettek.

xrp
Forrás: Santiment

A bálnák aktivitásának csökkenése különböző következményekkel járhat az XRP-piacra nézve.

Egyrészt a nagyobb befektetők körében bizonyos fokú óvatosságot vagy bizonytalanságot jelezhet, ami esetleg szabályozási aggályokból vagy piaci körülményekből eredhet.

Másrészt a kulcsfontosságú címek folyamatos felhalmozása jelezheti az XRP jövőbeli kilátásaiba vetett bizalmat.

Új fejlemények

Ami a közelmúltbeli fejleményeket illeti, a Ripple a ripple 1.12.0 frissítés részeként az XLS-30 automatizált piacterjesztő (AMM) teljesítménytesztelésén dolgozott.

A módosítás célja, hogy automatizált swap-, kereskedési és likviditásnyújtási képességeket hozzon az XRP Ledgerbe, új tranzakciótípusokat vezetve be, amelyek integrálódnak a fizetési motorral.

A jogi környezet

A Ripple és a SEC közötti jogi csatában jelentős fejlemények történtek a közelmúltban.

Torres bíró elutasította a SEC időközi fellebbezés benyújtására irányuló kérelmét. Az időközi fellebbezés olyan jogorvoslat, amely a tárgyalás befejezése előtt történik.

Torres bírónő korábbi, július 13-i ítéletében megállapította, hogy a Ripple nem sértette meg a szövetségi értékpapírtörvényeket az XRP nyilvános tőzsdéken történő értékesítésével.

A SEC fellebbezni akart a döntés ellen, azzal érvelve, hogy az számos hasonló perre kihatással lehet, Torres bírónő azonban nem értett ezzel egyet, és kijelentette, hogy nincs érdemi indok a megállapításai eltérő értelmezésére, és hogy a fellebbezés ebben a szakaszban nem mozdítaná elő jelentősen az ügyet a megoldás felé.

Ami az XRP piaci teljesítményét illeti, a cikk írásakor 0,501 dolláron kereskedtek vele.

Az elmúlt hónapban az XRP-tulajdonosok száma nőtt, ami a Ripple jogi kihívásai ellenére is folyamatos érdeklődést jelez a kriptopénz iránt.

xrp
Forrás: Santiment

Olvastad már? A Wall Street Memes 1 millió dollárnyi tokent vásárol vissza – Ez lesz 2024 legjobb kriptója?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!