Az USA ETF döntése fogja tájékoztatni a dél-koreai kriptopiacot

-

Egy koreai híroldal megírta, hogy egy dél-koreai tőzsde megvárja az amerikai törvényhozók döntését a sokak által várt VanEck bitcoin-ETF kapcsán, mielőtt saját kriptopénz-ETF-et indítana.

Olvastad már? Már 50 coin és token a CoinCashnél – most 0,99% a váltási díj!

A tőzsde az amerikai döntésre vár

A Korea Herald írta meg, hogy egy dél-koreai tőzsde az amerikai törvényhozók döntésére vár, hogy precedenst alakítsanak ki a kriptopénz-ETF-ekkel szemben.

A cikk egy anonim forrástól idéz, aki saját bevallása szerint hivatalnokként dolgozik a dél-koreai Korea Exchange-nél.
A forrás szerint:

”az USA élenjáró a kriptopénzek és a kapcsolódó derivátumok terén” annak ellenére, hogy „a piacon nagyon sokat támogatják egy bitcoin-ETF elindítását”, azért „megvárják az SEC döntését a bitcoin-ETF elindításával kapcsolatban.”

A forrás szerint a kriptopénz-ETF elindulásához szükséges „egy biztos index, amiről jelentős diskurzus zajlik a Korea Exchangenél, mivel mindenképpen szükséges a befektetők védelméhez.”

Szigorú ügyfélazonosítás kísérné a Korea Exchange bitcoin-ETF-ét

Lee Kyung-hi, a Korea University kiberbiztonsággal foglakozó professzora szerint a Korea Exchange keretrendszerének célja, hogy „minimalizálja az ETF tranzakciók rizikóját” Dél-Korea kriptopénz szektorában.

A professzor kihangsúlyozta, hogyha engedékenyek lennének a kriptopénz-ETF-ekkel, akkor szigorú ügyfélazonosításra és pénzmosás elleni védelemre lenne szükségük.
Mivel „a kormány elvárja a kriptotőzsdéktől, hogy az ügyfélazonosítással és pénzmosás elleni védelemmel átláthatók legyenek a tranzakciók.”
Lee azt is hozzátette, hogy a koreai kormány egyre több befektetést csinál a „blokklánc technológia kutatására és fejlesztésére.”
Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!