Az MKR utolsó negyedéve a bálnákon múlik?

-

A Maker DAO (MKR) kényelmes rallyt produkált a múlt hónapban, amikor ígéretes nyereséget regisztrált.

Azonban a szelek irányt változtattak, mivel a token árfolyama jelentősen csökkent az elmúlt hét napban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bálnák most a Maker-t vásárolják

A Maker a múlt hónapban váratlanul érte a befektetőket, amikor az árfolyama rallyba kezdett. Valójában az MKR árfolyama több mint 23%-kal emelkedett az elmúlt 30 napban.

A dolgok azonban hamarosan megváltoztak, amikor az MKR medvéi beléptek a piacra.

A CoinMarketCap szerint az MKR árfolyama lefelé mozdult, mivel a múlt héten több mint 10%-kal esett az árfolyama. Nem csak ez, de csak az elmúlt 24 órában a token értéke több mint 1,92%-kal zuhant.

A cikk írásakor az MKR 1.381 dolláron kereskedett, több mint 1,3 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A rossz hír az volt, hogy az árzuhanást a kereskedési volumen megugrása kísérte. Miközben a token árfolyama süllyedt, a bálnák megragadták az alkalmat, hogy növeljék felhalmozásukat.

A Lookonchain legutóbbi tweetje szerint egy bálna az elmúlt három napban összesen 1750 MKR-t vásárolt, 2,5 millió dollár értékben, 1429 dolláros átlagáron.

A piacot közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy összességében a vételi hangulat dominált. A token tőzsdei kiáramlása jelentősen megugrott, miközben az MKR árfolyama csökkent.

Emellett a tőzsdéken belüli kínálata csökkent, míg a tőzsdéken kívüli kínálata nőtt. Ez egyértelműen arra utalt, hogy a befektetők felhalmozták a tokent.

Ráadásul a bálnák is bíztak az MKR-ben, ami a top címek által tartott kínálatának növekedéséből is kitűnik.

Forrás: Santiment

Vajon kifizetődik a bálnák bizalma a Makerben?

Bár a bálnák bíztak az MKR-ben, a mérőszámai továbbra is az eladókat támogatták. Például az MKR MVRV-aránya a múlt héten meredeken csökkent.

Hálózati növekedése is hasonló csökkenő tendenciát követett, ami azt jelenti, hogy kevesebb új cím jött létre a token átviteléhez.

Emellett a Binance Funding Rate-je zöld volt, ami azt jelentette, hogy a származtatott vevők alacsonyabb áron vásárolták a tokent.

Forrás: Santiment

Következésképpen a legtöbb piaci mutató is az eladók javára változott. Nevezetesen, a Maker MACD-je medvés átmenetet mutatott.

A Relatív Erősség Indexe (RSI) szintén csökkenő tendenciát regisztrált, és a semleges jelzés felé tartott.

Mindazonáltal az MKR Chaikin Money Flow (CMF) mutatója bizakodó volt, mivel a közelmúltban felfelé irányuló lendületet vett.

mkr
Forrás: TradingView

Olvastad már? A Bitcoin feleződése miért fontos tényezője a BTC árfolyam szempontjából?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!