A Bitcoin feleződése miért fontos tényezője a BTC árfolyam szempontjából?

-

Az elmúlt hónapokban sok Bitcoin (BTC) tulajdonos úgy tekintett az ETF kérelmekről szóló döntésre, mint a lehetséges katalizátorra, amely parabolikus árszintre lőheti a Bitcoint.

Azonban nem ez volt a helyzet. Ennek oka, hogy az érintett szabályozók úgy döntöttek, hogy addig halasztják a kérelmeket, amíg szükségesnek tartják.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek ellenére a BTC eddigi éves (YTD) teljesítménye továbbra is lenyűgöző, 63,3%-os emelkedést mutat.

A New York Digital Investment Group (NYDIG) Bitcoin-stratégiai alap a harmadik negyedéves piaci felülvizsgálatában nagyszerűnek ítélte a teljesítményt, különösen mivel a Bitcoin minden más eszközosztályt felülmúlt.

A forgatókönyv nem fog változni

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a coin 11%-os csökkenése a harmadik negyedévben kissé kiábrándító volt.

A NYDIG szerint azonban ez nem meglepő, mivel a gazdasági visszaesés és az emelkedő kamatlábak miatti aggodalmak növekedtek.

Az aktuális eseményektől függetlenül a vagyonkezelő cég megjegyezte, hogy a jövő évi Bitcoin feleződés még mindig a legfontosabb aspektus, ami befolyásolhatja a BTC árfolyamának alakulását.

bitcoin
Forrás: NYDIG

A felezés 2024 áprilisára a blokkjutalom 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökken, pontosan 840 000 blokk alkalmával.

A NYDIG szerint a felezés gazdasági szempontból továbbra is jelentős tényező, megjegyezve, hogy,

„A kínálati funkció ismételt megfelezésével a Bitcoin végül 2140-ben eléri azt a pontot, ahol már nem lehet többé felezni. Ez gyakorlatilag megállítja a bitcoinok számának növekedését, ami a Bitcoin „ellenőrzött kínálat” funkciójának fontos része”.

A Bitcoin ETF is fontos

Ár szempontjából a cég azt is megemlítette, hogy az, hogy miután folytatódik a korábbi ciklusokban regisztrált minta.

Például a 2016-os feleződés után a BTC 1700-ról 15.000 fölé emelkedett hónapokkal később.

A forgatókönyv 2012-ben és 2020-ban sem volt éppen másképp. A NYDIG azt is megemlítette, hogy a 2021. novemberi lehívás hasonló a 2018-2019-es ciklus tapasztalataihoz.

bitcoin
Forrás: NYDIG

A jelentés továbbá hozzátette, hogy a 2023-as már a 2019-ben bekövetkezett fellendülés jeleit mutatta.

„Bár 2023 nagyon hasonlít 2019-re, nem tapasztalt ilyen jelentős visszalépést. Ennek ellenére fontos hangsúlyozni az ismétlődő ciklikus jelleget, mert úgy tűnik, hogy a Bitcoin követi az előző két ciklus által kijelölt utat”.

Mindazonáltal a NYDIG megjegyezte, hogy a feleződéshez mint katalizátorhoz való ragaszkodása nem semmisíti meg a Bitcoin ETF jóváhagyásának lehetséges hatását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azt is megemlítette, hogy a Grayscale és a SEC közötti pereskedés, valamint az ETF-kérelmekről szóló végleges döntés vagy megalapozhatja, vagy megronthatja a BTC-t.

A jelentésben ez állt,

„A negyedik negyedév felé haladva minden szem a jogi eljárásokra és az iparág összehangolt erőfeszítéseire szegeződik, hogy az USA-ban engedélyt kapjon a spot bitcoin kereskedésre”.

Olvastad már? A kripto influencerek a Bitcoin Minetrixra szavaznak, jól teszik?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!