Az Avalanche Stars Aréna hackernek esett áldozatul

-

Az Avalanche (AVAX) egy hackelés áldozatává vált, ami több millió dolláros veszteséget okozott.

Ez mindenképpen negatív hatással volt az AVAX árfolyamára, mivel a token bikarallyja véget ért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Avalanche Stars Arena-t támadás érte

A Stars Arena, amely egy újonnan indított SocialFi alkalmazás az Avalanche blokkláncon, október 7-én jelentős biztonsági résnek lett tanúja.

A hack közel 3 millió dolláros veszteséget okozott.

Több hivatalos személy is megjelent az X-en (korábban Twitter), hogy további részleteket áruljon el a hackelésről.

Emin Siren, az Ava Labs alapítója és DEO-ja például egy tweetben megemlítette, hogy a 3 millió dollár hatalmas összeg, amelyet el lehet bukni.

Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a Stars Arena csapata könnyen össze tudná szedni a pénzt, hogy betömje a lyukat, tekintve a bevételi forrásokat és a növekedési pályát.

Hogyan reagál az AVAX?

A hack mindenképp beszédtémává tette az AVAX-ot a kriptótérben az utóbbi időben, ami jól látszott a közösségi aktivitás növekedésén az elmúlt 24 órában.

Ugyanakkor a token körüli medvés hangulat 64%-kal megugrott, miközben az AltRank-ja zuhant.

Forrás: LunarCrush

Meglepő volt látni, hogy miközben a negatív hangulatot a hackelés hajtotta, a hálózati aktivitás megugrott.

Az Artemis adatai szerint az AVAX napi címei és a tranzakciók megugrottak az elmúlt napokban, ami magas hálózati aktivitásra és használatra utal.

Bár a blokklánc hálózati aktivitása magas maradt, ugyanez nem mondható el az AVAX árfolyammozgásról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A token a múlt héten kellemes rali tanúja volt, mivel az ára 12%-kal megugrott. A szép napok azonban véget értek, köszönhetően a medvés hangulat megugrásának.

A CoinMarketCap szerint az AVAX árfolyama csak az elmúlt 24 órában közel 4%-ot esett. A cikk írásakor az AVAX 10,52 dolláron kereskedett, több mint 3,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Ezt a kereskedési volumen növekedése kísérte, ami arra utal, hogy a befektetők eladták eszközeiket.

A masszív kiugrás után az AVAX 1 hetes árfolyam-volatilitása is kissé csökkent. Érdekes volt megfigyelni, hogy miközben az AVAX árfolyama nagy volatilitást mutatott, a fejlesztési aktivitás növekedett.

Forrás: Santiment

A befektetőknek jobban kell aggódniuk, mivel az AVAX származékos piacára vetett pillantás azt sugallta, hogy a token ára tovább zuhanhat.

Például a Funding Rate zöldre váltott, ami azt jelenti, hogy a Futures-vásárlók a tokent az alacsonyabb árfolyamon vásárolták.

Az AVAX nyílt érdeklődése is emelkedést regisztrált, miközben az ára esett, ami tovább növelte a további csökkenés esélyét.

Avalanche
Forrás: Coinglass

Olvastad már? A kripto influencerek a Bitcoin Minetrixra szavaznak, jól teszik?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!