Az amerikai dollár világuralma megremeg

-

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, a napokban nyilvánosságra hozott véleménye szerint az amerikai dollár alapú globális pénzügyi rendszer fokozatosan összeomlik.

Putyin állítja, hogy a dollár értékének hanyatlása mögött az áll, hogy a valuta összefügg a kiadó ország gazdasági erejével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok gazdaságának részesedése a világ GDP-jéből csökken, ami már statisztikai adatokkal is alátámasztható.

Ez a kijelentés mélyreható következményekkel járhat a nemzetközi pénzügyi rendszerre és a globális kereskedelemre nézve.

A Bretton Woods-rendszer, amely a második világháború után jött létre, az Egyesült Államok dollárjára épült.

Azonban Vlagyimir Putyin úgy véli,

„Ez a rendszer elavult, és nem képes már megbirkózni a mai pénzügyi kihívásokkal. A dollár értékének hanyatlása szorosan összefügg az Egyesült Államok gazdasági teljesítményének csökkenésével.”

Ebben a kontextusban érdekes megfigyelni, hogy a BRICS országok – Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika – egyre növekvő szerepet játszanak a világ gazdaságában.

Az új tagok, mint például Argentína és Szaúd-Arábia, hozzájárulnak a BRICS országok vásárlóerő-paritásához, és ezáltal a G7 országokhoz képest is jelentős előnyre tesznek szert.

A BRICS országok közötti gazdasági együttműködés erősödik, és az országok közötti kereskedelemben való nemzetközi fizetések terén egyre inkább saját valutáikat preferálják.

A BRICS országok még azt is fontolgatják, hogy létrehoznak egy közös fizetési rendszert.

Ez azt jelentené, hogy a BRICS országok nemzetközi kereskedelmük során saját valutáikat használnák, anélkül, hogy azokat dollárra vagy más nemzetközi devizára váltanák át. Ez a lépés hozzájárulhat az amerikai dollár globális dominanciájának további csökkenéséhez.

Azonban Vlagyimir Putyin szerint egy közös BRICS-valuta létrehozása hosszú távú cél, amelyhez előbb a BRICS országoknak meg kell teremteniük a gazdasági egyensúlyt és fejlődést.

Bár elméletileg lehetséges egy közös valuta bevezetése, még sok munka vár a BRICS országokra a gazdasági és pénzügyi területeken.

Az orosz elnök megjegyezte, hogy az Egyesült Államok gazdasági ereje továbbra is fontos, de a világ pénzügyi rendszere változik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A dollár alapú rendszer lassan háttérbe szorul, és a BRICS országok fokozatosan növelik befolyásukat a globális pénzügyek terén.

Ezek az események komoly hatással lehetnek a nemzetközi kereskedelmre, és azt mutatják, hogy a világpénzügyekben zajló átalakulásokat figyelni kell.

Végül, Vlagyimir Putyin azt javasolja,

„A BRICS országoknak először létre kell hozniuk egy hatékony fizetési és elszámolási rendszert, mielőtt egy közös valuta bevezetését megfontolnák.”

A BRICS országok gazdasági egyensúlya és fejlődése kulcsfontosságú lesz az ilyen lépések megvalósításában.

Ebben a folyamatban fontos lesz figyelni a nemzetközi pénzügyi rendszer változásait, mivel ezek jelentős hatással lehetnek a globális gazdaságra és a nemzetközi kereskedelemre.

Az amerikai dollár világuralma megrendült, és a BRICS országok fokozatosan előretörnek a nemzetközi pénzügyi színtéren.


Olvastad már? A kripto influencerek a Bitcoin Minetrixra szavaznak, jól teszik?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!