Az új BRICS valuta elpusztíthatja a dollárt

-

Az ismert közgazdász és bestseller-író, Jim Rickards szerint a beharangozott BRICS valuta könnyen lehet, hogy a dollár végét fogja jelenteni, ha tényleg megvalósul.

A közgazdász a saját publikációjában csak bric néven emlegeti ezt az egyelőre csak pletyka-szinten létező valutát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szóbeszéd szerint az arany fog fedezetül szolgálni mögötte, vagy pedig nem fedezetként működik majd, hanem annak az árához fogják igazítani az árfolyamát.

A BRICS tagállamai, Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika a saját aranykészletüknek köszönhetően akkor is erős valutát tudnak felépíteni, ha semmiféle módon sem kapcsolódnak a dollárhoz.

Az árak ennek következtében viszont felfelé indulhatnak, a dollár pedig leértékelődik. A folyamat vége a zöldhasú elkerülhetetlen pusztulása.

„Ez egy módszer a dollár kivégzésére. Nincs szükség hozzá magára a dollárra, és nincs szükség hozzá aranyra sem. Egyszerűen az kell, hogy a valuta árát az aranyhoz rögzítsék. Így amikor a dollár értéktelenedni kezd, akkor a te pénzed egyre értékesebbé válik. hiszen nem a dollárhoz van kötve, hanem az aranyhoz. Ez persze évekig eltarthat.”

Zavarok az ellátási láncokban

Rickards úgy véli, a dollár leértékelésének egy másik szintén rendkívül gyors módja a különböző árucikkek ellátási láncainak a szétzilálása.

Az egyik példa, amelyet erre hozott, az az ukránok és az oroszok közötti Fekete-tengeri gabonakereskedelmi egyezmény megszűnése.

Ennek a kihirdetése után a gabona világpiaci ára azonnal 10%-kal magasabbra ugrott.

„Ha én a BRICS tagja volnék, például Oroszország, lehetne egy valutám, amely értéke az aranyhoz van kötve. Ha a saját valutám értékét növelni akarok, az USA dollár értékét viszont csökkenteni, akkor az egyik módja, hogy ezt megtegyem, a különböző nyersanyagok, árucikkek ellátási láncainak az összekuszálása, mivel ez árnövekedéshez vezet az olaj, a gabona, és a hasonlók esetén.”

Januárban az orosz külügyminiszter, Sergei Lavrov úgy fogalmazott, hogy a BRICS meg fogja vitatni a saját valuta ügyét a nyári, augusztusi csúcstalálkozón.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Dél-afrikai BRICS nagykövet, Anil Sooklal viszont azt nyilatkozta, hogy ez a téma nem szerepel a hivatalos napirendi pontok között, amelyet mindenképpen megvitatnának a találkozón.

Olvastad már? A Bitcoin ETF verseny legfontosabb dátumai

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!