A Bitcoin ETF verseny legfontosabb dátumai

-

A Bitcoin, a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovalutája, számos pénzügyi intézmény áll sorba, hogy tőzsdén kereskedett alapokat (ETF-eket) kínáljon az értékéhez kötve.

A neves ETF-elemző, James Seyffart tweetje szerint a jóváhagyási versenyben a legfontosabb dátumok közé tartoznak az ARK 21Shares Bitcoin ETF, a BlackRock iShares coin Trust, a Bitwise Bitcoin ETF, a Van Eck Bitcoin Trust, a Wisdomtree BitcoinTrust és több más ETF határideje.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ARK 21Shares esetében a második határidő augusztus 13-ra van kitűzve. Ez a korai időpont előnyt jelenthet az ARK 21Shares számára a versenyben.

A Bitwise első határideje szeptember 1-jén jár le. A kibocsátók egy nagy csoportja, köztük a BlackRock által létrehozott iShares Coin Trust és több más kibocsátó is osztozik a szeptember 2-i első határidőn.

Az egy csoportba sorolás azt jelentheti, hogy ezek a kibocsátók kollektív döntési nap elé néznek, ami potenciálisan befolyásolhatja a SEC döntéshozatali folyamatát.

Végül a Valkyrie Bitcoin Fund első határideje szeptember 4. Ezzel a Valkyrie kissé lemarad a csoport többségétől, így potenciálisan tanulhat a korábbi határidők eredményeiből.

A befektetők egy Bitcoinhoz kötött ETF-ért kiáltanak, mivel ez hozzáférhetőbb és szabályozottabb eszközt biztosítana a kriptopénzbe való befektetéshez anélkül, hogy a kriptotárcák és tőzsdék bonyolultságával kellene foglalkozniuk.

Érdekes módon a BlackRock, az egyik legnagyobb név a listán, utolsóként nyújtotta be a kérelmet, de várhatóan a többiekkel együtt, akik már jóval korábban benyújtották a kérelmüket, megkapja a válaszát.

Seyffart tisztázta, hogy a BlackRock időzítése nem biztos, hogy olyan késői, mint amilyennek látszik, bár a tájékoztató benyújtásának dátuma későbbre tehető, az összes többit már egyszer vagy akár többször is elutasította a SEC a 19b-4 eljárás során.

Ez a hullám a BlackRockot vitathatatlanul az élvonalba helyezi, újból felkavarva az ETF-versenyt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Grayscale GBTC, egy népszerű Bitcoin befektetési termék, szintén egy másik úton küzd az ETF-státuszért: az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen indított perben.

A bírák döntése a következő egy-két hónapban várható. Egyes kriptorajongók úgy vélik, hogy a GBTC lehet az első Bitcoin ETF, ha megnyeri a SEC elleni pert.

Seyffart azonban arra figyelmeztetett, hogy még ha a Grayscale meg is nyeri a pert, akkor is megtagadhatják tőle az ETF-é való átalakítást.


Olvastad már? Vlagyimir Putyin elnök aláírta a CBDC törvényt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!