Vlagyimir Putyin elnök aláírta a CBDC törvényt

-

Július 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a digitális rubelről szóló törvényt. A döntés felhatalmazza az ország központi bankját, az Orosz Nemzeti Bankot, hogy saját központi banki digitális valutát (CBDC) bocsásson ki.

Az orosz parlament mindkét háza elfogadta a törvényt az elmúlt két hétben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A törvényjavaslat harmadik és egyben utolsó tárgyalására július 11-én került sor. Azóta Putyin elnök jóváhagyására várt.

Putyin engedélye alapján a központi bank augusztus 1-jétől kezdődően megkezdheti a CBDC tesztelését.

Nevezetesen, a törvényjavaslat jogilag definiálja a felhasználókat, azt is részletezi, hogy a bankok hogyan fognak az új pénzügyi keretrendszerben működni és működtetni.

Az orosz központi bank 2020 óta dolgozik a CBDC-projekten. A szabályozó hatóság közölte, hogy 2022 februárjában kezdte meg a projekt kísérleti alkalmazását több orosz bankkal.

Nem sokkal később az ország háborút indított Ukrajna ellen, amely a mai napig tart.

Az oroszok a központi bank vagy valamelyik partnerbank platformján keresztül elérhető digitális pénztárcájukból tudnak majd fizetéseket és átutalásokat teljesíteni.

A jegybank szerint a CBDC-ket csak fizetésekre vagy átutalásokra lehet használni, hitelekre vagy betétekre nem.

Az oroszok elfogadják majd a CBDC-t?

Az orosz tisztviselők azonban néhány évig nem számítanak a CBDC széles körű használatára.

Olga Skorobogatova, az orosz jegybank első elnökhelyettese a hónap elején a Forbesnak azt nyilatkozta, hogy az oroszok többsége legalább 2025-ig nem kap hozzáférést az online pénztárcákhoz.

Az orosz központi bank kormányzója, Elvira Naibullina biztosította az oroszokat arról, hogy nem kényszerítik őket a digitális rubel elfogadására, de remélte, hogy egyre többen fontolóra veszik ezt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hírek szerint Oroszországot súlyos infláció fenyegeti az országgal szembeni nyugati pénzügyi szankciók miatt.

A nyugati országok ezeket a szankciókat Oroszország Ukrajna elleni háborújára válaszul rendelték el.


Olvastad már? Fumio Kishida japán miniszterelnök a Web3 támogatásáról számolt be

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!