Hester Peirce: Az intézményi elfogadás tovább sürgeti a kriptoszabályozást

-

A kriptovalutatér átlátható szabályozására minden eddiginél nagyobb szükség van.

Amint az intézmények is bekerülnek a kriptotérbe, a digitális eszközökre vonatkozó szabályok megteremtése kritikus fontosságú lesz – mondta az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) egyik vezetője.

Hester Peirce, az SEC biztosa úgy véli, hogy minden eddiginél egyértelműbb kriptovaluta-szabályokra van szükség, mivel számos nagyobb vállalat, mint a Tesla vagy a Mastercard kezdte meg a közelmúltban a kriptopénzek használatát.
A Reuters szombaton készített interjút Peirce-szel az intézményi elfogadás következményeiről, mivel az elmúlt hetekben számos kriptoreleváns esemény történt.
Miután Elon Musk utalást tett arra, hogy a jövőben bitcoinnal is lehet majd fizetni a Teslákért, több vállalat – köztük az Egyesült Államok legrégebbi bankja, a BNY Mellon és a Mastercard kártyaóriás is – bejelentette, hogy bevezetik a kriptoszolgáltatásokat.

„Mindez fokozza az egyértelmű intézkedések sürgősségét az átláthatóság érdekében” – mondta az SEC megbízottja.

A kriptoközösségben széles körben „Crypto Mom” néven emlegetett Peirce következetesen szorgalmazza az egyértelmű kriptoszabályozást.
Többször felszólította már az SEC-t, hogy biztosítson nagyobb átláthatóságot, hogy a kriptó a törvény megsértésétől való félelem nélkül működhessen.
Peirce megjegyezte, hogy az új elnöki hivatal, és az intézményi befektetők együtt új nézőpontba helyezhetik a kriptopénzek szabályozását:

„Nemcsak arról van szó, hogy egy jó ideje küzdünk ezért, és hogy egy új adminisztráció lehetőséget ad az átértékelésre, hanem arról is, hogy most a piaci szereplők is átértékelik az eddigi álláspontjukat.”

Peirce hozzászólt a GameStop történetéhez is. Elmondta, hogy a szabályozóknak még túl korai lenne a politikát meghatározó következtetéseket levonni a mémekkel működő részvény-pumpálásról, bár állítólag támogatja a piacon résztvevő kereskedők új generációját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai szabályozók vizsgálni kezdték a Robinhoodot, mert a cég felfüggesztette a GameStop-részvények vásárlását a WallStreetBets nevű Reddit-csoport short squeeze után, ami a GME-részvényeket 370 dollár fölé emelte.
Vlad Tenev, a Robinhood és Ken Griffin, a Citadel vezérigazgatója csütörtökön a többi érintett féllel együtt tesz vallomást a kongresszus előtt.

Olvastad már? A Fekete hattyú írója kiszáll a bitcoinból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!