A kriptovalutatér átlátható szabályozására minden eddiginél nagyobb szükség van.

Amint az intézmények is bekerülnek a kriptotérbe, a digitális eszközökre vonatkozó szabályok megteremtése kritikus fontosságú lesz – mondta az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) egyik vezetője.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Hester Peirce, az SEC biztosa úgy véli, hogy minden eddiginél egyértelműbb kriptovaluta-szabályokra van szükség, mivel számos nagyobb vállalat, mint a Tesla vagy a Mastercard kezdte meg a közelmúltban a kriptopénzek használatát.

A Reuters szombaton készített interjút Peirce-szel az intézményi elfogadás következményeiről, mivel az elmúlt hetekben számos kriptoreleváns esemény történt.

Miután Elon Musk utalást tett arra, hogy a jövőben bitcoinnal is lehet majd fizetni a Teslákért, több vállalat – köztük az Egyesült Államok legrégebbi bankja, a BNY Mellon és a Mastercard kártyaóriás is – bejelentette, hogy bevezetik a kriptoszolgáltatásokat.

„Mindez fokozza az egyértelmű intézkedések sürgősségét az átláthatóság érdekében” – mondta az SEC megbízottja.

A kriptoközösségben széles körben „Crypto Mom” néven emlegetett Peirce következetesen szorgalmazza az egyértelmű kriptoszabályozást.

Többször felszólította már az SEC-t, hogy biztosítson nagyobb átláthatóságot, hogy a kriptó a törvény megsértésétől való félelem nélkül működhessen.

Peirce megjegyezte, hogy az új elnöki hivatal, és az intézményi befektetők együtt új nézőpontba helyezhetik a kriptopénzek szabályozását:

„Nemcsak arról van szó, hogy egy jó ideje küzdünk ezért, és hogy egy új adminisztráció lehetőséget ad az átértékelésre, hanem arról is, hogy most a piaci szereplők is átértékelik az eddigi álláspontjukat.”

Peirce hozzászólt a GameStop történetéhez is. Elmondta, hogy a szabályozóknak még túl korai lenne a politikát meghatározó következtetéseket levonni a mémekkel működő részvény-pumpálásról, bár állítólag támogatja a piacon résztvevő kereskedők új generációját.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai szabályozók vizsgálni kezdték a Robinhoodot, mert a cég felfüggesztette a GameStop-részvények vásárlását a WallStreetBets nevű Reddit-csoport short squeeze után, ami a GME-részvényeket 370 dollár fölé emelte.

Vlad Tenev, a Robinhood és Ken Griffin, a Citadel vezérigazgatója csütörtökön a többi érintett féllel együtt tesz vallomást a kongresszus előtt.

Olvastad már? A Fekete hattyú írója kiszáll a bitcoinból

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂