Hester Peirce: Az intézményi elfogadás tovább sürgeti a kriptoszabályozást

-

A kriptovalutatér átlátható szabályozására minden eddiginél nagyobb szükség van.

Amint az intézmények is bekerülnek a kriptotérbe, a digitális eszközökre vonatkozó szabályok megteremtése kritikus fontosságú lesz – mondta az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) egyik vezetője.

Hester Peirce, az SEC biztosa úgy véli, hogy minden eddiginél egyértelműbb kriptovaluta-szabályokra van szükség, mivel számos nagyobb vállalat, mint a Tesla vagy a Mastercard kezdte meg a közelmúltban a kriptopénzek használatát.
A Reuters szombaton készített interjút Peirce-szel az intézményi elfogadás következményeiről, mivel az elmúlt hetekben számos kriptoreleváns esemény történt.
Miután Elon Musk utalást tett arra, hogy a jövőben bitcoinnal is lehet majd fizetni a Teslákért, több vállalat – köztük az Egyesült Államok legrégebbi bankja, a BNY Mellon és a Mastercard kártyaóriás is – bejelentette, hogy bevezetik a kriptoszolgáltatásokat.

„Mindez fokozza az egyértelmű intézkedések sürgősségét az átláthatóság érdekében” – mondta az SEC megbízottja.

A kriptoközösségben széles körben „Crypto Mom” néven emlegetett Peirce következetesen szorgalmazza az egyértelmű kriptoszabályozást.
Többször felszólította már az SEC-t, hogy biztosítson nagyobb átláthatóságot, hogy a kriptó a törvény megsértésétől való félelem nélkül működhessen.
Peirce megjegyezte, hogy az új elnöki hivatal, és az intézményi befektetők együtt új nézőpontba helyezhetik a kriptopénzek szabályozását:

„Nemcsak arról van szó, hogy egy jó ideje küzdünk ezért, és hogy egy új adminisztráció lehetőséget ad az átértékelésre, hanem arról is, hogy most a piaci szereplők is átértékelik az eddigi álláspontjukat.”

Peirce hozzászólt a GameStop történetéhez is. Elmondta, hogy a szabályozóknak még túl korai lenne a politikát meghatározó következtetéseket levonni a mémekkel működő részvény-pumpálásról, bár állítólag támogatja a piacon résztvevő kereskedők új generációját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai szabályozók vizsgálni kezdték a Robinhoodot, mert a cég felfüggesztette a GameStop-részvények vásárlását a WallStreetBets nevű Reddit-csoport short squeeze után, ami a GME-részvényeket 370 dollár fölé emelte.
Vlad Tenev, a Robinhood és Ken Griffin, a Citadel vezérigazgatója csütörtökön a többi érintett féllel együtt tesz vallomást a kongresszus előtt.

Olvastad már? A Fekete hattyú írója kiszáll a bitcoinból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!