A tőzsdék a hongkongi kriptokereskedési tilalom veszélyeire figyelmeztetnek

-

Kisebb aggodalom merült fel a törvényjavaslat miatt, amely betiltaná a kriptoügyleteket a hongkongi kiskereskedők számára.

Hongkong kriptopiaci szereplői próbáltak meg felszólalni egy törvényjavaslat ellen, amely a kriptovaluta-kereskedést hivatásos befektetőkre korlátozná, a helyi lakosság 93%-át kizárva a piacról.

A South China Morning Post február 15-i bejegyzésében a Global Digital Finance nevű ágazati testület arra figyelmeztetett, hogy a törvényjavaslat valószínűleg szabályozatlan platformokra kényszeríti majd a kiskereskedőket.
A Global Digital Finance olyan kriptotőzsdéket képvisel, mint a BitMEX, a Huobi, a Coinbase és az OKCoin, emiatt nagy erőkkel küzd a készülő jogszabályok ellen.
A hongkongi pénzügyi hatóságok először 2020 novemberében tették közzé a szóban forgó javaslatot, a pénzmosás és a terrorizmus elleni intézkedések szigorítására tett ajánlat részeként.
Ez a lépés összhangba hozná a nemzeti szabályozásokat a Pénzügyi Akciócsoport (FATF) ajánlásaival.
A hatóságok javaslata azonban meghaladja a FATF követelményeit, és inkább a kínai, kriptokereskedelemmel kapcsolatos szigorú álláspontot tükrözi.
A Global Digital Finance tanácsának elnöke, Malcolm Wright mutatott rá, hogy a FATF tagjai Szingapúr, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok továbbra is lehetővé teszik a lakossági kereskedők számára a kriptopiacon történő részvételt.
Január folyamán a kormány konzultációt tartott az civil és ipari szervek tagjaival. Most, a konzultációs időszak végével, a javaslatot várhatóan törvényjavaslattá alakítják, és az év későbbi részében felterjesztik Hongkong törvényhozói tanácsának.
A South China Morning Post becslése szerint a belföldi lakosság 93%-át érinti a tilalom.

Ez a szám a CitiBank nemrégiben végzett felmérésén alapszik, amely szerint a kereskedők csupán 7%-a érné el a hivatásos befektetői szinthez szükséges számlaösszeget.
A hongkongi Bitcoin Szövetség képviselője a közelmúltban azzal érvelt, hogy „a lakossági magánszemélyek hozzáférésének korlátozása túllépné a kormány innovációval és pénzügyi befogadással kapcsolatos céljait.”
A javaslatban szereplő korlátozások kiterjedhetnek a Bitcoin ATM-ekre is, emellett jelentősen kibővíthetik Hongkong jelenlegi, kriptovállalkozások számára biztosított engedélyezési szabályainak hatáskörét.

Olvastad már? Több billió dollárnyi veszteséget okozhat Indiának a kriptotiltás egy neves kereskedő szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!