A tőzsdék a hongkongi kriptokereskedési tilalom veszélyeire figyelmeztetnek

-

Kisebb aggodalom merült fel a törvényjavaslat miatt, amely betiltaná a kriptoügyleteket a hongkongi kiskereskedők számára.

Hongkong kriptopiaci szereplői próbáltak meg felszólalni egy törvényjavaslat ellen, amely a kriptovaluta-kereskedést hivatásos befektetőkre korlátozná, a helyi lakosság 93%-át kizárva a piacról.

A South China Morning Post február 15-i bejegyzésében a Global Digital Finance nevű ágazati testület arra figyelmeztetett, hogy a törvényjavaslat valószínűleg szabályozatlan platformokra kényszeríti majd a kiskereskedőket.
A Global Digital Finance olyan kriptotőzsdéket képvisel, mint a BitMEX, a Huobi, a Coinbase és az OKCoin, emiatt nagy erőkkel küzd a készülő jogszabályok ellen.
A hongkongi pénzügyi hatóságok először 2020 novemberében tették közzé a szóban forgó javaslatot, a pénzmosás és a terrorizmus elleni intézkedések szigorítására tett ajánlat részeként.
Ez a lépés összhangba hozná a nemzeti szabályozásokat a Pénzügyi Akciócsoport (FATF) ajánlásaival.
A hatóságok javaslata azonban meghaladja a FATF követelményeit, és inkább a kínai, kriptokereskedelemmel kapcsolatos szigorú álláspontot tükrözi.
A Global Digital Finance tanácsának elnöke, Malcolm Wright mutatott rá, hogy a FATF tagjai Szingapúr, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok továbbra is lehetővé teszik a lakossági kereskedők számára a kriptopiacon történő részvételt.
Január folyamán a kormány konzultációt tartott az civil és ipari szervek tagjaival. Most, a konzultációs időszak végével, a javaslatot várhatóan törvényjavaslattá alakítják, és az év későbbi részében felterjesztik Hongkong törvényhozói tanácsának.
A South China Morning Post becslése szerint a belföldi lakosság 93%-át érinti a tilalom.

Ez a szám a CitiBank nemrégiben végzett felmérésén alapszik, amely szerint a kereskedők csupán 7%-a érné el a hivatásos befektetői szinthez szükséges számlaösszeget.
A hongkongi Bitcoin Szövetség képviselője a közelmúltban azzal érvelt, hogy „a lakossági magánszemélyek hozzáférésének korlátozása túllépné a kormány innovációval és pénzügyi befogadással kapcsolatos céljait.”
A javaslatban szereplő korlátozások kiterjedhetnek a Bitcoin ATM-ekre is, emellett jelentősen kibővíthetik Hongkong jelenlegi, kriptovállalkozások számára biztosított engedélyezési szabályainak hatáskörét.

Olvastad már? Több billió dollárnyi veszteséget okozhat Indiának a kriptotiltás egy neves kereskedő szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!